The big short (2015)


Ελληνικός τίτλος: Το μεγάλο σορτάρισμα

Δραματική κομεντί της Paramount, σε σκηνοθεσία Άνταμ ΜακΚέυ, με τους Κρίστιαν Μπέηλ, Στηβ Καρέλ, Ράυαν Γκόσλινγκ, Μπραντ Πιτ, Μαρίζα Τομέι, Τζέρεμυ Στρονγκ. 

Η αληθινή παράλληλη ιστορία τριών ομάδων χρηματιστών που είχαν εντοπίσει από νωρίς τη φούσκα στα στεγαστικά ομόλογα, η οποία οδήγησε στην κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας το 2008. 

Ενδιαφέρουσα ταινία που ανοίγει τις πόρτες στα μεγάλα οικονομικά funds και τους οίκους αξιολόγησης, τα κατορθώματα των οποίων πληρώνουμε μέχρι και σήμερα. Βασικός πρωταγωνιστής στην ταινία είναι το σενάριό της, που με ενδιαφέροντα τεχνάσματα κατορθώνει να μεταλαδαμπαδεύσει τις "δύσκολες" οικονομικές ορολογίες και τα τερτίπια της Γουώλ Στρητ στο μέσο θεατή και να του τα κάνει λιανά. Ταυτόχρονα, δημιουργεί ενδιαφέροντες χαρακτήρες που ναι μεν βασίζονται στους αληθινούς, αλλά αποκτούν τη δική τους κινηματογραφική οντότητα, μολονότι κινούνται στα όρια της καρικατούρας. Την ίδια στιγμή, η σκηνοθεσία του Άνταμ ΜακΚέυ δίνει ζωή σε κάθε σκηνή, με γρήγορα και ενδιαφέροντα πλάνα και ένα κοφτό μοντάζ που εξασφαλίζει ρυθμό και ένταση. Αναμφισβήτητα λαμπερό το καστ, υποστηρίζεται και από σωρεία δυναμικών β' ρόλων που ξεχωρίζουν εξίσου επί της οθόνης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)