Inside Llewyn Davis (2013)



Δραματική ταινία του Studiocanal, σε σκηνοθεσία Τζόελ και Ήθαν Κοέν, με τους Όσκαρ Άιζακ, Κάρεϋ Μάλιγκαν, Τζων Γκούντμαν, Τζάστιν Τίμπερλέηκ, Γκάρετ Χέντλαντ, Άνταμ Ντράιβερ. 

Μια εβδομάδα από τη ζωή του τραγουδιστή της φολκ Λιούιν Ντέηβις, στο δρόμο (κυριολεκτικά) για τη μουσική του και την ίδια του τη ζωή, στο Γκρήνουιτς Βίλλατζ του 1961. 

Μια φανταστική βιογραφία ενός φανταστικού τραγουδιστή, τόσο εξαιρετικά νοθευμένη που είσαι πεπεισμένος πως πρόκειται για αληθινή βιογραφία. Το σενάριο των Κοέν έχει πάρει τόσα πολλά στοιχεία από τη φολκ σκηνή και την πραγματικότητα εκείνης της εποχής, ώστε να αναπαριστά στην εντέλεια βίους και γεγονότα τόσο αληθοφανή που ακόμα και ο τελευταίος κομπάρσος να αποκτά ντοκυμαντερίστικη υπόσταση. Η ταινία δεν είναι κάτι περισσότερο από τη χαμένη ζωή ενός χαμένου ανθρώπου που ψάχνει να βρει την όποια ισορροπία του εν μέσω ενός ανισόρροπου σύμπαντος, και αυτό σίγουρα το έχουμε ξαναδεί. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, υπάρχει ο Όσκαρ Άιζακ που κουβαλάει τα πάντα στους ώμους του, κι ένας μικρόκοσμος από ολοκληρωμένους χαρακτήρες που κάνουν τα ασήμαντα σημαντικά, σε κάθε στιγμή της ταινίας. Δυστυχώς, όπως και οι φολκ τραγουδιστές για τους ποίους μιλά, η ταινία αδικήθηκε από την αδιαφορία μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)