Superman III (1983)


Ελληνικός τίτλος: Σούπερμαν Νο 3

Κόμικ περιπέτεια φαντασίας της Warner, σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λέστερ, με τους Κρίστοφερ Ρηβ, Ρίτσαρντ Πράυορ, Αννέτ Ο'Τουλ, Ρόμπερτ Βων. 

Ο Σούπερμαν επιστρέφει για τρίτη φορά στη μεγάλη οθόνη και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει μια ιδιοφυΐα στους υπολογιστές που συνεργάζεται με έναν μεγαλο-επιχειρηματία που θέλει να αποκτήσει το σύνολο των πλουτοπαραγωγικών πηγών του κόσμου. 

Ωραίο ακούγεται, αλλά η βάρκα έμπασε νερά. Από την αφίσα κιόλας φαίνεται πως οι δημιουργοί της τρίτης ταινίας είχαν αποφασίσει να γυρίσουν κωμωδία και όχι περιπέτεια. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που επιστράτευσαν τον κωμικό Ρίτσαρντ Πράυορ να πάρει τα ηνία της ταινίας, με αποτέλεσμα έναν χλιαρό τραχανά που σέρνεται στην πρώτη ώρα για να φτάσουμε επιτέλους σε κάποιες σκηνές δράσεις όπου ο Σούπερμαν -ένεκα συνθετικού κρυπτονίτη- μάχεται τον Κλαρκ Κεντ! Το βλέπεις και αναρωτιέσαι ποιος είναι ο λόγος που το έκαναν αυτό σε έναν ήρωα που τους έβγαζε εγγυημένα λεφτά στα ταμεία. Αλλά, μετά θυμάσαι τι έκανε η Warner με το Μπάτμαν & Ρόμπιν... Και μετά θυμάσαι το Σούπερμαν 4...

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα από σειρές και ταινίες που βασίζονται σε κόμικς θα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)