Steve Jobs (2015)


Βιογραφικό δράμα της Universal, σε σκηνοθεσία Ντάνυ Μπόυλ, με τους Μάικλ Φασμπέντερ, Κέητ Γουίνσλετ, Σεθ Ρόγκεν, Τζεφ Ντάνιελς, Μάικλ Στούλμπαργκ, Κάθριν Γουώτερστον. 

Η εμφάνιση, η πτώση και η άνοδος του Στηβ Τζομπς της Apple, μέσα από από τρία κεφάλαια που διαδραματίζονται λίγα λεπτά πριν την παρουσίαση του Mac, της Next και του iMac αντίστοιχα. 

Πετυχημένο το σεναριακό εύρημα των τριών κεφαλαίων με διαλόγους-ποταμό που μεταφέρουν στην οθόνη την εκκεντρική προσωπικότητα ενός ανθρώπου με όραμα και εμμονές. Αναμφισβήτητα είναι το σενάριο του Άαρον Σόρκιν που κυριαρχεί στην ταινία, συνεπικουρούμενο από στιβαρές ερμηνείες που αποφεύγουν τον μιμητισμό των πραγματικών ανθρώπων που υποδύονται. Σαφέστατα περιορισμένου ενδιαφέροντος λόγω θέματος και επικέντρωσης σε τεχνικά στοιχεία υπολογιστών και εταιρειών, η ταινία δεν παύει να συναρπάζει τον θεατή που θα αποφασίσει να της αφοσιωθεί. Ο Ντάνυ Μπόυλ καταφέρνει να κρατήσει την ένταση στο ρυθμό της αφήγησης μιας ταινίας που θα μπορούσε να είναι και θεατρικό, όμως πέραν αυτού δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τα δικά του, με την κάμερα κάποιες φορές απλά να καταγράφει τα τεκταινόμενα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)