L'affaire SK1 (2014)


Ελληνικός τίτλος: Υπόθεση Άγνωστο DNA

Αστυνομική ταινία της SND, σε σκηνοθεσία Φρεντερίκ Τελιέ, με τους Ραφαέλ Περσονάζ, Ναταλί Μπαι. Ολιβιέ Γκουρμέ, Αντάμα Νιάνε, Γουίλλιαμ, Ναντυλάμ. 

Η αληθινή ιστορία του κατά συρροή δολοφόνου που καταδικάστηκε για τουλάχιστον 7 δολοφονίες γυναικών τη δεκαετία του '90 στο Παρίσι και του αστυνομικού που είχε αναλάβει τις έρευνες. 

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Τελιέ, γνωστός από αστυνομικές σειρές στη γαλλική τηλεόραση, μεταφέρει επιτυχώς στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα της Πατρίσια Τουρανσώ που είχε βασιστεί στα πραγματικά γεγονότα που είχαν συγκλονίσει τη γαλλική κοινή γνώμη. Με ένα enseble καστ, του οποίου ηγείται ο ταλαντούχος και συγκρατημένος Ραφαέλ Περσονάζ, ο Τελιέ αφηγείται ολοκληρωμένα την ιστορία, ενώ καταφέρνει να απομακρύνεται επιτυχώς από τη γαλλική αστυνομική σχολή και να κλείνει το μάτι σε αντίστοιχες αμερικανικές παραγωγές, τύπου Zodiac. Πιστή στην ιστορία της, χωρίς να ξεμακραίνει σε άλλα στοιχεία που ενδεχομένως θα την αποπροσανατόλιζαν, η ταινία παρακολουθεί με χειρουργική ακρίβεια τις έρευνες της αστυνομίας, ενώ με άλματα στο χρόνο συνδέει το παρελθόν με το παρόν στην αίθουσα όπου δικάζεται ο βασικός ύποπτος. Δεν είναι η ταινία των κυνηγητών, της δράσης και των ανατροπών, είναι όμως η ταινία που θα σας παρασύρει στον μικρόκοσμό της, με ένα σφιχτό σενάριο, δεμένες ερμηνείες και μια προσεκτική σε κάθε λεπτομέρεια κινηματογράφηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)