Nymphomaniac: Vol. II (2013)


Δραματική ταινία της Zentropa, σε σκηνοθεσία Λαρς Φον Τρίερ, με τους Σαρλότ Γκαινσμπούργκ Στέλαν Σκάρσγκάαρντ, Σάια ΛαΜπουφ, Κρίστιαν Σλέητερ, Γουίλλεμ Νταφόε, Τζέημι Μπελ. 

Η Τζο συνεχίζει την αφήγησή της στον άγνωστο που τον περιέθαλψε χτυπημένη από το δρόμο, στο επόμενο κεφάλαιο του εξιλεωτικού έπους του εκκεντρικού σκηνοθέτη. 

Όμως εδώ φαίνονται τα μειονεκτήματα που επέφερε το σπάσιμο της ταινίας στα δύο. Ως αυτόνομη ταινία, το Β' μέρος μοιάζει να επαναλαμβάνει το πρώτο, αφού περνάει ώρα προτού προστεθούν οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες εκείνες που θα ολοκληρώσουν το παζλ της ζωής αυτής της γυναίκας. Κάθε στοιχείο εντυπωσιασμού έχει ξεφουσκώσει και πρέπει οπωσδήποτε στο μυαλό σου να αντιλαμβάνεσαι το όλο εγχείρημα ως ΜΙΑ ταινία, αν είναι να παίξεις σωστά το παιχνίδι των ηρώων και του σκηνοθέτη. Αναμφισβήτητα, το καλύτερο κεφάλαιο είναι αυτό του μαζοχισμού, με έναν Τζέημι Μπελ πραγματική έκπληξη που θα έκανε τον Ντόρναν από τις 50 αποχρώσεις να πάει να κρυφτεί κλαίγοντας σε μία ντουλάπα. Προσωπικά, την κατάληξη της ιστορίας με την εισπρακτική μαφία, λίγο πριν το απρόσμενο φινάλε, την βρήκα τραβηγμένη από τα μαλλιά (ακόμη και μέσα σε όλη την υπερβολή), αλλά ο κύκλος έπρεπε κάπως να κλείσει, ακόμα και με υπερβατικές συμβάσεις. Συμβουλευτικά, πάντως, τις δύο ταινίες πρέπει να τις δείτε μαζί, γιατί μόνο τότε θα ταξιδέψετε καλύτερα στο τριπάκι που έχει ετοιμάσει ο Τρίερ για όλους εμάς.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις δραματικές ταινίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)