Ντάμα Σπαθί (1966) (Α/Μ)



Ερωτικό δράμα της Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη, με την Έλενα Ναθαναήλ, τον Σπύρο Φωκά, τον Θόδωρο Ρουμπάνη και τη Δέσπω Διαμαντίδου. 

Όταν ο ναυτικός σύζυγος ενός επιτυχημένου μοντέλου μόδας επιστρέφει στην Ελλάδα από το ταξίδι του, πηγαίνουν για διακοπές στο Ναύπλιο όπου εκείνη γνωρίζει τον κολασμένα όμορφο ρεσεψιονίστ/μπάρμαν/ξενοδόχο/ και τον ερωτεύεται. 

Πρόκειται περί ασήμαντης ταινίας, από αυτές που γυρίζαμε τότε με σκοπό τη διεθνή διανομή, λίγο κρασί, λίγο Γιάννη Μαρκόπουλο στη μουσική, λίγο γυμνό, λίγο θάλασσα, λίγα αρχαία και τ'αγόρι μου. Πολύ καλή η φωτογραφία πάντως, και δικαίως, αφού η ταινία μοιάζει με συρραφή από tableaux vivants. Ας μας εξηγήσει και κάποιος γιατί είχαν ντουμπλάρει τη φωνή της Έλενας Ναθαναήλ με άλλη; 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

  1. Είναι σίγουρα ντουμπλαρισμένη η Ναθαναήλ; Από ποια; Είναι κάποια γνωστή ηθοποιός, θέλω να πω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι και ασήμαντη ταινία! Μην υποτιμάμε τον τρόπο που χειρίστηκε την κάμερα ο σκηνοθέτης (που είναι από τους λίγους που ήξεραν ακριβώς τι έκαναν με αυτήν), ούτε τη σημειολογία του. Άλλο θέμα το σενάριο, αν και, σε ό,τι αφορά το κομμάτι του ερωτικού δράματος, ήταν πολύ ρεαλιστικό και προχωρημένο για τα ελληνικά δεδομένα της εποχής. Η ιστορία με τη Διαμαντίδου και τον "πόλεμο" είναι όντως παράταιρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες για να σχολιάσεις την ανάρτηση.Δυστυχώς, μολονότι ρώτησα και φίλο υπέρ-γνώστη του σινεμά, άκρη δεν βγάλαμε με το όνομα αυτής που ντουμπλάρει τη αγαπημένη Έλενα Ναθαναήλ στην ταινία. Και σόρρυ αν διαφωνούμε, αλλά με εξαίρεση την καρτ ποστάλ αισθητική της ταινίας, η ταινία ήταν κακή! Αλλά γι'αυτό ξεκίνησα και το blog αυτό, για να μπορούμε να διαφωνούμε και δημιουργικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ειναι ντουμπλαρισμενη μονο η Ναθαναηλ,ειναι και ο Φωκας,ισως και ο Ρουμπανης,μονο βεβαιο ειναι η φωνη της Διαμαντιδου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ταινία αδιάφορη! Οι ηθοποιοί ντουμπλαρισμενοι! Γνωρίζοντας όμως και από την ταινία τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι όπου επίσης η φωνή του Κομνηνού ντουμπλαριστηκε από του αλεξαντρακη διάβασα σε σχετικό άρθρο ότι υπήρχαν προβλήματα με τον ήχο! Παρόλα αυτά κούκλοι όλοι τους και η Ναθαναήλ υπέροχη όπως και το ντύσιμο και το στυλ πολύ προχω και κλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το κανάλι kastalia ίσως έχει κάποια απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)