Mildred Pierce (2011)


Ελληνικός τίτλος: Προσδοκίες

Εξαιρετική δραματική μίνι σειρά του ΗΒΟ που ολοκληρώνεται σε 5 μέρη, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τζαίημς Μ. Καίην, σε σκηνοθεσία Τοντ Χαίυνς, με την Κέητ Γουίνσλετ, τον Γκάι Πιρς, τη Μαίαρ Γουίννινγκχαμ,  τον Μπράιαν Φ. Ο'Μπυρν και την Ήβαν Ρέιτσελ Γουντ. 

Στην Καλιφόρνια του κραχ, μια γυναίκα που χωρίζει από τον άντρα της που την απατά αποφασίζει να σταθεί μόνη της στα πόδια της ανοίγοντας ένα εστιατόριο και βρίσκοντας τον έρωτα στο πρόσωπο ενός πλούσιου πλαίυ μπόυ. Όμως, πρέπει να αντιμετωπίσει τη μόνιμη δυσαρέσκεια της μεγάλη κόρης της, της Βίντα. 

Η σειρά έχει τη σφραγίδα υπεροχής του ΗΒΟ σε όλα τα επίπεδα της παραγωγής και της κινηματογράφησης, απολαμβάνει εξαιρετικών ερμηνειών από τους πρωταγωνιστές της και επιτυγχάνει την απόλυτη αναπαράσταση της εποχής. Το βιβλίο του Καίην είχε ευτυχήσει και στον κινηματογράφο, το 1945, σε σκηνοθεσία Μάικλ Κέρτιζ, με την Τζόαν Κρώφορντ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία είχε προβληθεί στην Ελλάδα με τον τίτλο "Θύελλα σε μητρική καρδιά".

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)