Άπνοια (2010)


Δραματική ταινία του Άρη Μπαφαλούκα, με τους Σωτήρη Πάστρα, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργο Καραμίχο, Αντριάννα Μπάμπαλη, Ακύλα Καραζήση, Ηρώ Μουκίου και Λυδία Φωτοπούλου. 

Η ακτιβίστρια κοπέλα ενός πρωταθλητή της κολύμβησης εξαφανίζεται μυστηριωδώς στη Μήλο, οι έρευνες δεν αποδίδουν κι όσο οι μέρες περνούν μνήμες από το παρελθόν προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις. 

Εξαιρετικά καλογυρισμένη παραγωή, με υπέροχη φωτογραφία, μοντάζ και μουσική (Νίκος Κυπουργός), και μάλιστα καλό σενάριο. Δυστυχώς, όμως, πάσχει σε διαλόγους και ερμηνείες (οι φράσεις ακούγονται ξύλινες) και σε αυτό δεν διευκολύνουν οι πολύ μικρές σε διάρκεια σκηνές που δεν αφήνουν τους ηθοποιούς να εκφραστούν. Ο πραγματικός πρωταθλητής στην κολύμβηση Σωτήρης Πάστρας στον πρωταγωνιστικό ρόλο αυτοπεριορίζεται εκφραστικά για να μην εκτεθούν οι όποιες ερμηνευτικές αδυναμίες, αλλά είναι πειστικός και ουσιαστικός σε όλες τις σκηνές στο νερό (και είναι πολλές). Πάντως, είναι πραγματικά κρίμα μια τόσο προσεγμένη ταινία να άφησε αδιάφορο το κοινό που προτιμά Λάρισες, Καρδίτσες και Σειρήνες, από μια ταινία που είχε πραγματικά μια ιστορία να πει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)