The Listener (5 Σαιζόν, 2009-2014)




Περιπετειώδης σειρά φαντασίας του CTV, δημιουργία του Μάικλ Άμο, με τον Κραιγκ Όλεζνικ.

Ένας νοσοκόμος που έχει τη δυνατότητα να "ακούει" τις σκέψεις του κόσμου γύρω του, βοηθά την αστυνομία στην επίλυση διάφορων υποθέσεων. 

Η σειρά μεταδόθηκε στον Καναδά, ενώ αγοράστηκε και από τις ΗΠΑ, όπου πάτωσε. Ο πρώτος κύκλος φάνηκε να είναι και ο τελευταίος, αφού οι περιπέτειες του Τόμπυ Λόγκαν δεν έδειξαν να κερδίζουν τους θεατές και όχι εντελώς αδικαιολόγητα, αφού παρά το ενδιαφέρον στοιχείο του τηλεπαθητικού νοσοκόμου, το σήριαλ μυρίζει ναφθαλίνη. 

Δύο χρόνια μετά τον πρώτο κύκλο, η εταιρεία Fox International Channels παραγγέλνει στο CTV άλλα 13 επεισόδια, αφού η σειρά μπορεί να πάτωσε στην Αμερική, αλλά πήγε καλά στα διεθνή κανάλια της Fox που μεταδίδονται σε καλωδιακές ή δορυφορικές πλατφόρμες. Έτσι, ο Τόμπυ Λόγκαν αναλαμβάνει και πάλι δράση, στο πλευρό μιας αστυνομικίνας που γνωρίζει το μυστικό του. Καμμία πρόοδος σε επίπεδο χαρακτήρων και continuity, ειδικά αφού "ξεχάσαμε" όποιο θέμα είχε προκύψει στον πρώτο κύκλο σχετικά με το παρελθόν του και τη μητέρα του. 

Στον τρίτο κύκλο της σειράς, ο Τόμπυ αποδεσμεύεται εντελώς από το νοσοκομείο και αναλαμβάνει πλήρη δράση ως σύμβουλος της Μονάδας Ειδικών Εγκλημάτων. Σταδιακά φαίνεται πώς όλες οι αμαρτίες των πρώτων επεισοδίων εξαλείφονται, μαζί με μέλη του καστ από το νοσοκομείο. Τα προβλήματα στο continuity πάντως εξακολουθούν, αφού ξεχάσαμε και την επικινδυνότητα των τηλεπαθητικών δυνάμεων του ήρωά μας, που παραλίγο να του στοιχίσουν τη ζωή στην προηγούμενη σαιζόν. 

Μετά από 5 χρόνια, οφείλω να ομολογήσω πως αυτή η τελευταία σαιζόν μοιάζει να είναι η καλύτερη. Αφού εντέχνως (αλλά άγαρμπα) ξεκόψαμε κάθε επαφή με το "νοσοκομειακό" παρελθόν των ηρώων, δόθηκε περισσότερη έμφαση στο μυστήριο και στα περίπλοκα εγκλήματα, με αποτέλεσμα κάποια πολύ διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα επεισόδια. Επιτέλους, δε, θυμηθήκαμε και το παρελθόν τού Τόμπυ, αφού σκαλίσαμε πάλι την ιστορία της μητέρας του που είχε τις ίδιες δυνάμεις. Αυτό που σίγουρα λείπει από τη σειρά είναι το χιούμορ, το οποίο εξαντλείται στο comic relief του τέως συναδέλφου νοσοκόμου και νυν εστιάτορα Οζ. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)