Argo (2012)


Ελληνικός τίτλος: Επιχείρηση Argo

Πολιτικό θρίλερ της Warner, σε σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τους Μπράιαν Κράνστον, Άλαν Άρκιν, Τζων Γκούντμαν. 

Δραματοποιημένη αφήγηση της απόδρασης 6 υπαλλήλων της αμερικανικής πρσβείας στην Τεχεράνη κατά τα επεισόδια του 1980, οι οποίοι είχαν  βρει καταφύγιο στο σπίτι του Καναδού πρέσβη. CIA και Καναδική κυβέρνηση συνεργάστηκαν για να υλοποιήσουν το παράτολμο σχέδιο ενός μυστικού πράκτορα που σκέφτηκε να απεγκλωβίσει τους 6 Αμερικανούς παρουσιάζοντάς τους ως μέλη κινηματογραφικού συνεργείου που ταξίδεψαν στο Ιράν για έρευνα σε τοποθεσίες γυρισμάτων. 

Έξυπνη η πραγματική ιστορία, έξυπνη και η υλοποίησή της, αλλά όχι χωρίς προβλήματα. Εκεί που η "Αργώ" κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας (και αυτό υπό συζήτηση) απέτυχε να συγκινήσει σκηνοθετικά και καθόλου αδικαιολόγητα. Μπορεί στο σύνολό της η ταινία να "τσουλάει", υπάρχουν όμως επί μέρους θέματα, πρωτίστως ερμηνειών. Υποτονικές ερμηνείες από όλους (με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον Μπεν Άφλεκ) και ανολοκλήρωτοι έως ανύπαρκτοι χαρακτήρες εξυπηρετούν μια ταινία "κλασσικό εικονογραφημένο", εν μέρει άνευρη και χωρίς αφηγηματικές ισορροπίες. Εξαιρετική η αναπαράσταση εποχής και η μουσική του Αλεξάντρ Ντεσπλά, έχεις όμως την αίσθηση πως παίζει αδιάκοπα. Ωραία η σκηνή στο αεροδρόμιο, αλλά βρε αδελφέ, έχουν όλοι τους τόσο ένοχες φάτσες και αγχωμένα μούτρα που θα έπρεπε να τους είχαν συλλάβει από την αρχή.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)