Café de Flore (2011)


Δραματική ταινία της Alliance Vivafilm, σε σκηνοθεσία Ζαν-Μαρκ Βαλλέ, με τους Βανέσσα Παραντί, Κέβιν Πάρεντ, Ελέν Φλοράν, Εβελύν Μπροσού, Μαρέν Γκερριέ. 

Η ιστορία του Αντουάν, ενός επιτυχημένου dj στο Μόντρεαλ του 2012 και του Λωράν, ενός μικρού αγοριού με σύνδρομο ντάουν στο Παρίσι του 1969. Ο Αντουάν ζει ευτυχισμένος με την ερωμένη του και τα παιδιά που είχε αποκτήσει από το γάμο του με τον εφηβικό του έρωτα. Ο Λωράν ζει ευτυχισμένος με τη μητέρα του, η οποία ουδέποτε του συμπεριφέρθηκε σαν να είναι άρρωστος. Ο Αντουάν δεν παύει ποτέ να θυμάται και να ονειρεύεται με αγάπη και στοργή τη γυναίκα του. Ο Λωράν γνωρίζει στο σχολείο τη Βερονίκ, ένα κοριτσάκι, επίσης με σύνδρομο ντάουν, με το οποίο ερωτεύονται. Η σύυζυγος του Αντουάν μένει προσκολημμένη στο έρωτα για το σύζυγό της, πιστεύοντας πως αυτός θα γυρίσει κοντά της. 

Περίεργη ταινία, ιδιότροπη και άκρως ενδιαφέρουσα, από τον σκηνοθέτη που κάποια χρόνια πριν μας είχε δώσει το επίσης ενδιαφέρον C.R.A.Z.Y. Χωρίς να ακολουθεί γραμμική αφήγηση και αφήνοντας περισσότερο την εικόνα να μιλήσει για τους ήρωές της, η ταινία μοιάζει με ξεφύλλισμα ημερολογίου, ξεφυλλίζοντας σκηνές, στιγμιότυπα και συναισθήματα. Με πολύ καλές ερμηνείες από όλο το καστ και εξαιρετική αναπαράσταση εποχής στο Παρίσι του '69 (είναι απίστευτη η κουρασμένη από το χρόνο όψη της Παναγίας των Παρισίων πριν το "φρεσκάρισμα" που της έγινε τα τελευταια χρόνια) έρχεται να παντρέψει τις δυο ιστορίες με έναν απρόσμενο (αφελή για κάποιους) τρόπο και να δώσει τη λύτρωση μέσα από την αγάπη και τη συγχώρεση. Τσαλακωμένη και αφτιασίδωτη η Παραντί, πολύ γοητευτικός και στιβαρός ο Πάρεντ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)