Polisse (2011)


Ελληνικός τίτλος: Police

Δραματική ταινία της Μαϊγουέν, με πρωταγωνιστές την ίδια και τους Καρίν Βιάρ, Τζόυ Σταρρ, Μαρίνα Φοϊς, Νικολά Ντυβωσέλ, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Φρεντερίκ Πιερρό. 

Έργα και ημέρες των ανδρών και γυναικών του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Παρισινής Αστυνομίας, οι ύποπτοι, οι συλλήψεις, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η πίεση, οι ευθύνες. 

Μια πολλά υποσχόμενη ταινία που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της. Οι υποθέσεις παιδοφιλίας και κακοποίησης ανηλίκων διαδέχονται η μία την άλλη χωρίς ουσιαστική έκβαση, ενώ στην ουσία η ταινία λειτουργεί σαν χρονογράφημα, καταγράφοντας τα 24ωρα των αστυνομικών. Και εκεί, όμως, χωλαίνει, καθώς η σκιαγράφηση των χαρακτήρων είναι επιφανειακή, με όλους τους πρωταγωνιστές να είναι (αδικαιολόγητα) προβληματικοί και (Φωσκολικά) μεγαλόστομοι. Η ένταση υπάρχει απλά για να υπάρχει, όλα μοιάζουν με ωραιοποιημένο ντοκυμανταίρ για να φτάσουμε σε ένα ξαφνικό και αμήχανο φινάλε. Κρίμα. Ο τίτλος στα γαλλικά προφέρεται "Πολίς" όπως η αστυνομία, αλλά όπως είναι γραμμένος μεταφράζεται "γυαλίζει".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)