Mirror Mirror (2012)


Ελληνικός τίτλος: Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου

Περιπέτεια φαντασίας της Relativity, σε σκηνοθεσία Τάρσεμ Σινγκ, με τους Τζούλια Ρόμπερτς, Λίλυ Κόλλινς, Άρμι  Χάμμερ, Νέηθαν Λέην. 

Η Χιονάτη το σκάει από το παλάτι της κακιάς μητριάς της και ανακαλύπτει πως το άλλοτε ευτυχισμένο βασίλειο του νεκρού βασιλιά πατέρα της έχει παραδοθεί στη δυστυχία και στην ανέχεια. Έτσι, συμμαχεί με τους 7 νάνους για να αντρέψουν τη βασίλισσα και να αποτρέψουν το γάμο της με τον όμορφο πρίγκηπα. 

Άλλη μια διατύπωση της ιστορίας της Χιονάτης, αυτή τη φορά από έναν υπερεκτιμημένο πάλαι ποτέ μάστορα της αισθητικής σκηνοθέτη, ο οποίος εδώ χάνει τα αυγά και τα πασχάλια, μη γνωρίζοντας αν έχει να κάνει με κωμωδία, παραμύθι, περιπέτεια ή παρωδία. Οπότε απλά διεκπεραιώνει, αφημένος σε μια Τζούλια Ρόμπερτς που έχει κέφια, αλλά τίποτα περισσότερο. Όλο το υπόλοιπο παραπαίει και μένουν δυο-τρία καλά εφφέ (π.χ. η εντυπωσιακή αλλά πλήρως αδικαιολόγητη μετάβαση της βασίλισσας στον κόσμο του καθρέφτη) και μια γενικότερη ένδοια στην παραγωγή που φωνάζει από μίλια μακριά πως είναι γυρισμένη σε στούντιο. Συγγνώμη κιόλας, αλλά αυτή η ταινία και "Η Χιονάτη και ο κυνηγός" είναι η άποψη του κινηματογράφου για τη μοντέρνα μεταφορά κλασσικών παραμυθιών, τότε ψηφίζω υπέρ του τηλεοπτικού Once upon a time με τα χίλια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)