First Night (2010)


Ελληνικός τίτλος: Πρώτη νύχτα

Κομεντί σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Μένωλ, με τους Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ, Σάρα Μπράιτμαν, Μία Μαέστρο, Όλιβερ Ντίμσντέηλ, Τζούλιαν Όβεντεν, Έμμα Γουίλλιαμς, Τζακ Γουώκερ. 

Ένας εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος αποφασίζει να ανεβάσει στον πύργο του στη Σκωτία μια παραγωγή του "Έτσι κάνουν όλες" του Μότσαρτ, στην οποία θα πρωταγωνιστεί και ο ίδιος. Με δεδομένο ότι στο κοινό θα παρευρίσκονται και διακεκριμένοι κριτικοί, το καστ αποτελείται από επίδοξα αστέρια της όπερας που θεωρούν την ευκαιρία αυτή ως το πρώτο βήμα της αναγνώρισής τους για κάτι ακόμα πιο μεγάλο. 

Με αφορμή τα παρασκήνια της προετοιμασίας της όπερας, στήνεται ένα ολόκληρο γαϊτανάκι από έρωτες, παρεξηγήσεις, χαριτωμενιές και αναποδιές που παραπέμπουν σε γαλλικό μπουλβάρ, με τη διαφορά  όμως πως είναι όλα τόσο ξεκούρδιστα που πάνε τα πάντα στράφι. Οι ηθοποιοί είναι γοητευτικοί και κάνουν ό,τι μπορούν, το χιούμορ είναι διακριτό στο σενάριο, καθώς και το βρετανικό φλέγμα, αλλά κάτι φταίει στο ρυθμό, στην καθοδήγηση και στο μοντάζ, με αποτέλεσμα να έχεις την αίσθηση πως όλα κρατάνε κάποια δευτερόλεπτα παραπάνω και το όποιο κωμικό timing πάει περίπατο. Απορίας άξιο επίσης αποτελεί το ότι έβαλαν στην ταινία να παίξει η Σάρα Μπράιτμαν (η πρωταγωνίστρια της πρωτότυπης παραγωγής του Phantom of the Opera στο Λονδίνο) και της έδωσαν ρόλο χωρίς τραγούδι, όταν το υπόλοιπο καστ που υποδύονται τους πρωταγωνιστές της όπερας τραγουδάει ντουμπλαρισμένο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Το τραγούδι της Φλέρυς (2023)

Θέατρο - Κέννυ & Φενού (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)