Wild (2014)


Ελληνικός τίτλος: Άγρια

Δραματική βιογραφία σε σκηνοθεσία Ζαν-Μαρκ Βαλλέ, γυρισμένη για τη Fox Searchlight, με τη Ρηζ Γουίδερσπουν και τους Λώρα Ντερν, Τόμας Σαντόσκι. 

Η αληθινή ιστορία της Σέρυλ Στραίηντ, που έκανε πεζοπορία συνολικής απόστασης 1.110 μιλίων, ολομόναχη, εν είδει λύτρωσης από τις προσωπικές της κακουχίες. Με ένα γάμο διαλυμένο, τη μητέρα της πρόσφατα νεκρή και νεανικά χρόνια χαμένα στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τις καταχρήσεις, η Σέρυλ αποφασίζει να καλύψει μόνη όλη την απόσταση της διαδρομής Pacific Crest Trail, μιας διάσημης αλλά πολύ δύσκολης διαδρομής για πεζοπορία, με στόχο να δοκιμάσει τις αντοχές της και να κατευνάσει τους δαίμονές της. 

Η κάμερα παρακολουθεί ακαδημαϊκά τη διαδρομή (τόσο την εξωτερική όσο και την εσωτερική) αυτής της ταλαιπωρημένης γυναίκας προς τον τελικό προορισμό και την ωρίμανση. Η Ρηζ Γουίδερσπουν ανταποκρίνεται επάξια στο δύσκολο ρόλο της ενώ ένα καστ από δευτερεύοντες χαρακτήρες συνθέτει το παζλ των ανθρώπων της ζωής της και της διαδρομής της. Αργόσυρτη κάποιες φορές και υπνωτιστική, όσο τα τοπία της ερήμου που διασχίζει, τρομαχτική κάποιες άλλες, η ταινία είναι ένα ταξίδι ζωής και ψυχής συνάμα, χωρίς όμως εκείνο το κάτι που θα την έκανε να απογειωθεί πραγματικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Το τραγούδι της Φλέρυς (2023)

Θέατρο - The Big Game (2024)