Foxcatcher (2014)


Δραματική ταινία της Sony Classics, σε σκηνοθεσία Μπέννετ Μίλλερ, με τους Στηβ Καρέλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μαρκ Ράφαλλο, Σιέννα Μίλλερ, Βανέσσα Ρέντγκρέηβ. 

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία αφηγείται τη σχέση δύο αδελφών, ολυμπιονίκες και οι δύο στην ελεύθερη πάλη, με τον πολυεκατομμυριούχο Τζων Ε. ντυ Ποντ, ο οποίος είχε το όραμα να γίνει ο απόλυτος υποστηρικτής και προπονητής της ολυμπιακής ομάδας πάλης των ΗΠΑ. 

Ένα λαμπρό πρωταγωνιστικό τρίδυμο με υπέροχες και μεστές ερμηνείες δεν αρκεί για να υπερβεί το υποτονικό και "λίγα λέω, αλλά πολλά οφείλεις να καταλάβεις" σενάριο, σε αυτήν την πολλά υποσχόμενη ταινία, η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που η ίδια χτίζει από την αρχή. Ανολοκλήρωτες σχέσεις, υπνωτιστικοί ρυθμοί, ματιές και αγγίγματα γεμάτα νόημα, αλλά η έκρηξη πουθενά. Αν η ταινία ήταν αγώνας πάλης, θα είχε κριθεί ισόπαλη στα σημεία, αφού ποτέ δεν έρχεται το μεγάλο χτύπημα που θα μας βγάλει νοκ-άουτ και θα μας κόψει την ανάσα. Ιδιαίτερη μνεία στον Στηβ Καρέλ που, αγνώριστος από μακιγιάζ, δίνει την ερμηνεία της ζωής του και κατορθώνει να είναι απειλητικός από την πρώτη στιγμή χωρίς καν να πει ή να κάνει τίποτα. Εν τω μεταξύ, ο Τσάνινγκ Τέητουμ εξελίσσεται και σε πολύ καλό ηθοποιό και καλά θα κάνει να κυνηγήσει και άλλους τέτοιους ρόλους, παράλληλα με τις μπλοκμπαστεριές και τις αισθηματικές κομεντί στις οποίες ούτως ή άλλως διακρίνεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Το τραγούδι της Φλέρυς (2023)

Θέατρο - Κέννυ & Φενού (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)