Banshee (4 Σαιζόν, 2013-2016)


 

Σειρά δράσης του Cinemax, δημιουργία των Ντέηβιντ Σίκλερ και Τζόναθαν Τρόππερ, με τους Άντονυ Σταρρ, Ιβάνα Μιλίσεβιτς, Ούλριχ Τόμσεν, Φράνκι Φαίζον, Χουν Λη, Ρας Μπλάκγουελ. 

Ακούστε τώρα πώς έχουν τα πράγματα: ένας τύπος κάνει 15 χρόνια φυλακή για μια ληστεία διαμαντιών που είχε κάνει με την γκόμενά του. Όταν εκτίει την ποινή του, ο τυπάς βάζει τον κολλητό του ημι-τραβεστί, γνώστη πολεμικών τεχνών και teck wizard, τον Τζομπ, να εντοπίσει την γκόμενα που κρατάει τα διαμάντια φυλαγμένα για να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Ο Τζομπ την εντοπίζει στην πόλη Μπάντση, στη μέση του πουθενά, με άλλο όνομα, παντρεμένη με τον τοπικό εισαγγελέα και με δύο παιδιά. Στο δρόμο για το Μπάντση του την πέφτουν τα πρωτοπαλήκαρα του κ. Λαγού, απ' τον οποίο έχει κλέψει τα διαμάντια, εκείνος τους ξεφεύγει και κρβεται σε ένα κωλόμπαρο έξω από την πόλη, ιδιοκτησίας ενός ηλικιωμένου τυπά, τέως μποξέρ και τέως άλλων δραστηριοτήτων. Εκεί πέφτει τυχαία επάνω στον Λούκας Χουντ, τον νέο σερίφη του Μπάντση που πηγαίνει κι αυτός στην πόλη για να αναλάβει υπηρεσία, καλεσμένος από το νεαρό Δήμαρχο που προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει την πόλη από τη διαφθορά του Κάι Πρόκτορ, ενός Ολλανδού κρεατέμπορου, εκδιωγμένου από την τοπική κοινότητα των Άμις, ο οποίος εμπλέκεται σε απάτες, φόνους και παρανομίες στο καζίνο που ανήκει στους Ινδιάνους του καταυλισμού. Όταν άντρες του Πρόκτορ σκοτώνουν το σερίφη, το παλληκάρι μας έχει την καταπληκτική ιδέα να πάρει τη θέση του και να αναλάβει τα καθήκοντά του στην πόλη, ώστε ο κ. Λαγός να χάσει τα ίχνη του. 

Πρώτον: Θα πρέπει ήδη, προτού καν διαβάσετε το υπόλοιπο κείμενο, να έχετε αρχίσει να παρακολουθείτε το πρώτο επεισόδιο. Δεύτερον: Τη σειρά υπογράφει ως παραγωγός ο Άλαν Μπωλ, δημιουργός των Nip/Tuck και True Blood. Τρίτον: Το Cinemax είναι άτακτο αδελφάκι του ΗΒΟ. Τέταρτον: Δεν έχει ξαναπεράσει μια τόσο αντρική, ξεκάθαρη, δυναμική, πρόστυχη, βίαιη και συναρπαστική σειρά δράσης από την τηλεόραση. Ο πρωταγωνιστής της (ο άγνωστος Άντονυ Σταρρ, με εκείνο το ψιλο-σχιζοφρενές χαμόγελο που εκπέμπει τρέλα, μια χαμένη στο βάθος ευαισθησία και σεξουαλικές φαντασιώσεις στις 50 αποχρώσεις του κόκκινου), κυριολεκτικά γαμεί και δέρνει. Σε κάθε επεισόδιο, όμως. Ο Ούλριχ Τόμσεν, στο ρόλο του Άμις εγκληματία, είναι απίστευτη φιγούρα (συνεπικουρούμενος από τον ψυχασθενή διοπτροφόρο μπράβο του), ο μπρατσαράς κινέζος τραβεστί computer geek και χάκερ Τζομπ είναι όλα τα λεφτά, οι γκόμενες είναι όλες κούκλες, το ξύλο, το πιστολίδι και το αίμα κάνουν πάρτυ, και το κυριότερο, η σειρά μένει πιστή στην ιδέα της και δεν μας ζαλίζει με τα ψυχολογικά του καθενός (μολονότι οι χαρακτήρες είναι καλοσχηματισμένοι). Μαζί με το Revenge (με το οποίο ουδεμία σχέση έχουν σε τίποτα), το Banshee είναι από τις πιο ένοχες απολαύσεις της τηλεόρασης τα τελευταία χρόνια.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Το τραγούδι της Φλέρυς (2023)

Θέατρο - Κέννυ & Φενού (2024)