Still Alice (2014)


Ελληνικός τίτλος: Still Alice: Κάθε στιγμή μετράει

Δραματική ταινία της Sony Classics, σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Γκλέητζερ και Γουώς Γουέστμόρλαντ, με τους Τζούλιαν Μουρ, Άλεκ Μπώλντουιν, Κρίστεν Στούαρτ, Κέητ Μπόσγουωρθ, Σέην ΜακΡέη, Χάντερ Πάρις. 

Μια διακεκριμένη επιστήμων και καθηγήτρια σε Πανεπιστήμιο, ευτυχισμένη στη δουλειά της και με την οικογένειά της, αναπτύσσει συμπτώματα πρόωρου γενετικού Αλτζχάιμερ και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη νέα της πραγματικότητα. 

One woman show για τη Τζούλιαν Μουρ, η οποία δικαίως βρίσκεται στην πεντάδα για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, σε μια ταινία από αυτές τις μικρές, σωστές και προσωπικές που σε κερδίζουν και γίνονται από τα πρώτα πλάνα κτήμα σου. Δεν είναι η "μεγάλη" ταινία με τις "μεγάλες" οσκαρικές σκηνές, ούτε τραβάει τα πράγματα από τα μαλλιά για να κερδίσει σε συγκίνηση. Κάνει ακριβώς το αντίθετο, καθώς αφηγείται μια ανθρώπινη, καθημερινή ιστορία, από την ανθρώπινη, καθημερινή της σκοπιά, επικεντρώνοντας όλο το ενδιαφέρον στην πρωταγωνίστριά της που δίνει μια δυνατή και εσωτερική ερμηνεία. Κατ' εμέ, χάνει την ευκαιρία για το μεγάλο φινάλε, καθώς αποφασίζει να προσθέσει κάποια λεπτά ακόμα μετά τη σκηνή που θα μπορούσε αν ήταν η τελευταία να απογείωνε την ταινία, αλλά δεν παύει να γοητεύει και να συγκινεί με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Το τραγούδι της Φλέρυς (2023)

Θέατρο - Κέννυ & Φενού (2024)