Selma (2014)



Δραματική ταινία των Paramount/Pathe, σε σκηνοθεσία Άβα ΝτυΒερναί, με τους Ντέηβιντ Ογέλοουόγο, Κάρμεν Εζόγκο, Τομ Γουίλκινσον, Τζιοβάννι Ρίμπιζι, Τιμ Ροθ, Τσάρλι Σην, Όπρα Γουίνφρυ.

Τα τραγικά περιστατικά που συνέβησαν στην πόλη Σέλμα της Αλαμπάμα, το 1965, όταν η εθνοφρουρά και ο τοπικός σερίφης έλουσαν στο αίμα την πορεία διαμαρτυρίας που οργάνωσε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ με βασικό αίτημα να εφαρμοστεί χωρίς παρεμβολές ο νόμος που έδινε το δικαίωμα ψήφου και στους έγχρωμους αμερικανούς πολίτες. 

Η ταινία, δυστυχώς, παρά τη σοβαρότητα του θέματος που πραγματεύεται, δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα καλοφτιαγμένο κλασσικό εικονογραφημένο. Εξιστορεί γεγονότα και δεν αφηγείται ιστορίες, δραματουργικά θυμίζει τηλεταινία του National Geographic, με αποτέλεσμα να παρακολουθείται αποστειρωμένα και χωρίς προσωπικό ενδιαφέρον για τους χαρακτήρες της ιστορίας. Υπερεκτιμημένο, έφτασε να είναι υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ταινίας (και μάλιστα χωρίς καμμία άλλη υποψηφιότητα σε σε άλλη κατηγορία, πλην τραγουδιού) αποδεικνύοντας περίτρανα την ένδεια της φετινής κινηματογραφικής παραγωγής και την αγωνία της Ακαδημίας να "γεμίσει" κατηγορίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Το τραγούδι της Φλέρυς (2023)

Θέατρο - Κέννυ & Φενού (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)