Φρενίτις (1971) (Α/Μ)


Θρίλερ της Μακεδονία Φιλμ, σε σκηνοθεσία Τζων Κρίστιαν, με τους Κάθριν Μίτσελ, Άγγελο Αντωνόπουλο, Γιάννη Βόγλη, Δήμο Σταρένιο, Τασσώ Καββαδία, Κώστα Κούρτη. 

Η Κάθριν σκοτώνει τον άντρα της, μεγαλο-αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Παΐζη και το εξομολογείται τηλεφωνικά στον αδερφό του. Όμως, παίρνει λάθος αριθμό και την εξομολόγησή της την ακούει ένας άγνωστος που την εκβιάζει και της ζητά 200.000 Δρχ. Η Κάθριν πηγαίνει στο ραντεβού και τον σκοτώνει. Μετά από λίγες ημέρες, έχει την αίσθηση πως ο άντρας της είναι ζωντανός και αρχίζει να τρελαίνεται, έως ότου αναλαμβάνει την υπόθεση ένας επιθεωρητής της Ιντερπόλ. 

Λοιπόν, η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στα αγγλικά, εξ ου και το Τζων Κρίστιαν με το οποίο υπογράφει στους τίτλους ο Γιάννης Χριστοδούλου. Η μεγάλη πλάκα είναι πως η ταινία ντουμπλαρίστηκε στα ελληνικά από άλλους ηθοποιούς, έτσι έχεις το αμίμητο να μιλάει με τη φωνή του Γιώργου Βελέτζα ο Γιάννης Βόγλης και με τη φωνή του Νάσου Κεδράκα ο Δήμος Σταρένιος. Είναι που είναι φαιδρή η ταινία, έρχεται και το σπηκάζ και την αποτελειώνει. Επίσης, ερευνάται ακόμα που για την "αυτοκτονία" ενός έλληνα αρχιτέκτονα ανακατεύθηκε η Ιντερπόλ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)