Fifty shades of Grey (2015)


Ελληνικός τίτλος: Πενήντα αποχρώσεις του γκρι

Ερωτικό δράμα της Universal, σε σκηνοθεσία Σαμ-Ταίυλορ Τζόνσον, με τους Ντακότα Τζόνσον, Τζέημι Ντόρναν, Τζέννιφερ Έλε, Λιουκ Γκράιμς, Μάρσια Γκαίυ Χάρντεν. 

Μια νεαρή κοπέλα γνωρίζει και ερωτεύεται σφόδρα έναν 28χρονο, κούκλο, αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο, ο οποίος επίσης τη θέλει κολασμένα από την πλευρά του. Εμπόδιο στη σχέση τους στέκουν οι ακραίες ερωτικές του προτιμήσεις. 

Γράφτηκαν τόσα πολλά για την ταινία, που βαριέμαι λιγάκι, αλλά ας συνοψίσουμε στα εξής: Το μυθιστόρημα (το οποίο δεν έχω διαβάσει) είναι η επιτομή της ακραίας σεξουαλικής φαντασίωσης των γυναικών για τον ιδανικό άντρα-κυρίαρχο (στη ζωή και στο κρεββάτι). Οπότε, οι όποιες αφέλειες στην ιστορία βαρύνουν πρωταρχικά το μυθιστόρημα. Από εκεί και μετά, η ταινία αυτή καθ' αυτή είναι σαν να βλέπεις το Twilight, με τη διαφορά ότι ο γκόμενος είναι dominant και όχι βρυκόλακας και προς το παρόν δεν έχουμε "λυκάνθρωπο" για δημιουργία τριγώνου. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι passable, δεν έχεις κάτι να τους κατηγορήσεις, αλλά το ουσιαστικό κομμάτι της ταινίας που είναι η αμιγώς ερωτική σχέση των δύο πρωταγωνιστών περνά τόσο επιδερμικά και πολιτικώς ορθά που δεν αντιλαμβάνεσαι περί τίνος ο πανικός και ο ορυμαγδός. Δηλαδή, πάρε το βιβλίο, κάνε μια ερωτική ταινία να το ευχαριστηθούμε και πάμε παρακάτω. Αλλά δεν...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)