Streets of Fire (1984)


Ελληνικός τίτλος: Πύρινοι δρόμοι

Μουσική περιπέτεια της Universal, σε σκηνοθεσία Γουώλτερ Χιλλ, με τους Μάικλ Παρρέ, Νταϊάν Λέην, Ρικ Μοράνις, Έημυ Μάντιγκαν, Γουίλλεμ Νταφόε. 

Μια διάσημη ροκ τραγουδίστρια επιστρέφει στη γειτονιά της για μια συναυλία και πέφτει θύμα απαγωγής από μια ομάδα μηχανόβιων. Ο μοναδικός που μπορεί να τη σώσει είναι ο παλιός της έρωτας που επιστρέφει στην πόλη. 

Η νεράιδα (Νταϊάν Λέην) και το παλληκάρι (Μάικλ Παρρέ) σε μια 90λεπτη μουσική φαντασίωση του Γουώλτερ Χιλλ που για άγνωστους λόγους δεν κατόρθωσε στην εποχή της να κάνει το μεγάλο μπαμ, όπως αντίστοιχα είχαν καταφέρει το Flashdance ή το Footlose. Παρ' όλα αυτά, πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή, με μεγαλοπρεπή σκηνικά, πλούσιο διάκοσμο, ενδιαφέρουσα αισθητική (τα κουστούμια της ταινίας είναι του Giorgio Armani) και ένα soundtrack δια χειρός Ράυ Κούντερ που ανάβει φωτιές. Πανέμορφοι οι δύο πρωταγωνιστές, ενώ όλα τα λεφτά είναι το τραγούδι του φινάλε, το Tonight is what it means to be young, που τραγουδά ντουμπλαρισμένη η Νταϊάν Λέην και το βλέμμα του Μάικλ Παρρέ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)