Star Wars Episode II: Attack of the Clones (2002)


Ελληνικός τίτλος: Ο πόλεμος των άστρων -Επεισόδιο ΙΙ: Η επίθεση των κλώνων

Οι γνωστοί συνένοχοι (Τζωρτζ Λούκας στη σκηνοθεσία, Fox/Lucasfilms στην παραγωγή) συναντούν τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, τη Νάταλι Πόρτμαν, τον Χαίυντεν Κρίστενσεν, τον Φρανκ Οζ και τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, στην πέμπτη ταινία του πλέον επικού κινηματογραφικού σήριαλ επιστημονικής φαντασίας. 

10 χρόνια μετά το Επεισόδιο Ι, ο Αννάκιν Σκάυγουώκερ είναι πλέον ένας έφηβος, ανυπόμονος μαθητευόμενος Τζεντάι που από τη μία αμφισβητεί τις παραδόσεις και από την άλλη γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο της Αμιντάλα, τέως βασίλισσας και νυν γερουσιαστή του πλανήτη Ναμπού. 

Μετά την τζουμ-τριαλαλά ατμόσφαιρα της Αόρατης Απειλής, ο Λούκας προσγειώνεται σε μια ζοφερή πραγματικότητα (και πολύ καλά κάνει), αλλά χάνεται στη μετάφραση, καθώς παρασύρεται σε μια πολιτική πολυλογία και χάνει ολίγον σε δράση και εντυπωσιασμό. Πάντως, παρά τις όποιες αδυναμίες της, είναι μία από τις καλύτερες ταινίες της σειράς καθώς εμβαθύνει (επιφανειακά μεν) στην ψυχή του Αννάκιν, ο οποίος βλέπει απέναντί του να σχηματίζεται θολό το είδωλο του Νταρθ Βέηντερ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)