Grace of Monaco (2014)



Ελληνικός τίτλος: Γκρέης του Μονακό

Βιογραφική ταινία του Ολιβιέ Νταάν, με τους Νικόλ Κίντμαν, Τιμ Ροθ, Φρανκ Λανγκέλλα, Παζ Βέγκα, Μίλο Βεντιμίλια, Ντέρεκ Τζάκομπι. 

Κινηματογραφική απόδοση της ενεργούς συμμετοχής της Γκρέης Κέλλυ, παντρεμένης με τον Πρίγκηπα Ρενιέ του Μονακό, κατά τη διάρκεια της κρίσης του πριγκηπάτου με τη Γαλλία του Ντε Γκωλ. 

Αυτός είναι ο βασικός,κορμός της ιστορίας και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο πρόβλημα της ταινίας. Βλέπετε, το φιλμ προωθήθηκε ως η ιστορία της χολλυγουντιανής ηθοποιού που έγινε πριγκήπισσα, αλλά απέχει μίλια από μια βιογραφική λαμπερή ταινία. Με πιο απλά λόγια, τα γεγονότα που πραγματεύεται δεν αφορούν τον πολύ κόσμο που άλλα περίμενε και άλλα είδε, ενώ και ως πολιτική ταινία να την παρακολουθήσει κανείς, είναι αδύναμη, επειδή ακριβώς προσπαθεί να χωρέσει και τα διαπροσωπικά του λαμπερού ζεύγους, χωρίς όμως επιτυχία. Εγκλωβισμένη στο είναι και στο φέρεσθαι η ταινία είναι εξ ολοκλήρου γαλλική με ένα καστ τόσο έντονα αγγλόφωνο που απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από τη θεματολογία και τις ρίζες της. Τελικά, η επιλογή να γυρίσουν μια διεθνή ταινία στη θέση μιας αμιγούς γαλλικής και γαλλόφωνης γύρισε μπούμερανγκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)