All about Eve (1950) (A/M)


Ελληνικός τίτλος: Όλα για την Εύα

Δραματική κομεντί της Fox, σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Λ. Μάνκεβιτς, με τους Μπέττυ Ντέηβις, Ανν Μπάξτερ, Τζωρτζ Σάντερς, Σελέστ Χολμ, Γκάρυ Μέριλ, Χιου Μάρλοου, Γκρέγκορυ Ράτοφ. 

Μια νεαρή κοπέλα, η Εύα, λάτρης του θεάτρου και μεγάλη θαυμάστρια της ηθοποιού Μάργκο Τσάννινγκ, έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το αγαπημένο της είδωλο και να εργαστεί ως βοηθός της. 

Αριστουργηματική ταινία-σημείο αναφοράς του παγκόσμιου σινεμά, το "Όλα για την Εύα" είναι η επιτομή της ανθρωποφαγικής σχέσης θαυμαστή-ειδώλου και μια αριστοτεχνική ματιά στα παρασκήνια του λαμπερού κόσμου του θεάματος. Με άρτιο σενάριο και εξαιρετικά καθοδηγημένες ερμηνείες, αναδεικνύεται στην οθόνη ο μικρόκοσμος του Μπρόντγουαίυ κι όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που καταστρέφουν εκ των έσω τους μεγάλους ηθοποιούς. Την ίδια στιγμή, η πραγματικότητα του μικρόκοσμου της ταινίας δεν απέχει εκατοστό από την πραγματικότητα όλων μας, στις δικές μας προσωπικές στιγμές, όταν λαχταρούμε την καταξίωση των υπολοίπων και ζούμε για να αποδεικνύουμε πόσο σημαντικοί είμαστε σε μια ζωή γεμάτη από ασήμαντα πράγματα. Στην ταινία κάνει μία από τις πρώτες κινηματογραφικές της εμφανίσεις και η Μαίριλυν Μονρόε.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις δραματικές ταινίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)