Meg 2: The Trench (2023) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Meg 2 -Η Τάφρος

Περιπέτεια της Warner σε σκηνοθεσία Μπεν Γουήτλυ, με τους Τζέησον Στέηθαμ, Τζινγκ Γου, Σοφία Κάι, Κλιφ Κέρτις, Πέητζ Κέννεντυ, Σέρτζιο Πέρις-Μεντσέτα, Σκάυλερ Σάμιουελς, Μελισσάνθη Μάχουτ,Γούπι Βαν Ράαμ.

Όταν μια παράνομη μεταλλευτική οργάνωση αναστατώνει την άβυσσο όπου ζουν οι μεγαλόδοντες, τα προϊστορικά πλάσματα βρίσκουν τον τρόπο να διαφύγουν στην επιφάνεια προκαλώντας τον όλεθρο. Για ακόμα μια φορά, ο βετεράνος δύτης Τζόνας Τέυλορ και τα εκπαιδευμένα μέλη του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Ερευνών καλούνται να μας σώσουν από τα τεράστια θηρία.

Τρικυμία εν κρανίω που δεν έχει καν πλάκα, η δεύτερη ταινία με τον γιγαντιαίο καρχαρία (και της παρέας του) μοιάζει με σκιά της προηγούμενης σε κάθε επίπεδο. Σκιά του εαυτού του και ο Τζέησον Στέηθαμ, καθώς ουσιαστικός πρωταγωνιστής είναι ο σούπερ σταρ της δράσης του ασιατικού κινηματογράφου Τζινγκ Γου, στον ρόλο του θείου που δεν σκοτώνεται με τίποτα. Κινεζική παραγωγή και όπως φαίνεται πρωτίστως για ασιατικό κοινό, η ταινία εστιάζει στον ρόλο του συνεργάτη του Τζόνας Τέυλορ, του Ζιουμίνγκ Ζανγκ, υποβιβάζοντας τρόπον τινά τον Στέηθαμ σε νεροκουβαλητή και διασώστη του. Όχι πως αυτό είναι υποχρεωτικά κακό, αλλά ταινία του Στέηθαμ με καρχαρίες ξεκινάς να δεις και εν τέλει ταινία του Γου με παράνομες μεταλλευτικές δραστηριότητες καταλήγεις να παρακολουθείς, όπου μάλιστα τόσο ο Στέηθαμ όσο και ο μεγαλόδοντας καταλήγουν να κρaτούν supporting roles -κυριολεκτικά. Καρχαρίες βλέπουμε στην αρχή και στο τέλος, ενώ για την ενδιάμεση μία ώρα ασχολούμαστε με τους κακούς που εξορύσσουν μεταλλεύματα από την άβυσσο και με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα κάποιων από τα στελέχη του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου. Οπότε, κάτι που θα έπρεπε να είναι είτε μια άλλη, εντελώς διαφορετική ταινία ή απλά η αφορμή για να ξεσπάσει το χάος με τα προϊστορικά τέρατα καταναλώνει τη μισή ταινία και την υπομονή μας. Ως προς τους μεγαλόδοντες αυτούς καθ' εαυτούς (ναι, είναι πολλοί αυτή τη φορά), ούτε εκείνοι συναρπάζουν καθώς το CGI δεν είναι ακριβώς από τα καλύτερα, ενώ στην παρέα προστίθενται και κάτι σαρκοβόρες σαύρες και ένα γιγάντιο χταπόδι που ενδεχομένως επειδή τελείωναν είτε τα χρήματα είτε ο χρόνος δεν το βλέπουμε σχεδόν ποτέ ολόκληρο. Στο ελληνικό ενδιαφέρον της ταινίας συγκαταλέγονται η συμμετοχή της ηθοποιού Μελισσάνθης Μάχουτ και κάποια πλάνα τοπίου που γυρίστηκαν στη Βοϊδοκοιλιά της Μεσσηνίας, τα οποία όμως -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στους τίτλους τέλους- τροποποιήθηκαν ψηφιακά για τις ανάγκες του μύθου. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)