The perfect date (2019)


Ελληνικός τίτλος: Ο τέλειος συνοδός

Αισθηματική κομεντί του Netflix σε σκηνοθεσία Κρις Νέλσον, με τους Νόα Σεντινέο, Λάουρα Μαράνο, Οδυσσέα Γεωργιάδη, Καμίλα Μέντεζ, Ματ Γουώλς.

Ο Μπρους Ράτιγκαν, τελειόφοιτος Λυκείου από μια φτωχογειτονιά του Κονέκτικατ, ονειρεύεται να σπουδάσει στο Γέηλ, αν και γνωρίζει πως οι οικονομικές δυνατότητες του πατέρα του δεν φτάνουν έως εκεί κι ας πληροί ο ίδιος τις ακαδημαϊκές απαιτήσεις για την εγγραφή του. Παρ' όλα αυτά, επειδή δεν θέλει με τίποτα να σπουδάσει στο Κρατικό Πανεπιστήμιο, προσπαθεί να βρει τον τρόπο για να συγκεντρώσει τα λεφτά που χρειάζονται. Και κάπως έτσι, μέσα από μια σειρά τυχαίων περιστατικών, του έρχεται η ιδέα να λειτουργήσει μια εφαρμογή μέσα από την οποία θα προσφέρει τον εαυτό του ως συνοδό -αποκλειστικά και μόνο, χωρίς αυτό να περιλαμβάνει οτιδήποτε ερωτικό- σε κοπέλες που είχαν ανάγκη να μην είναι μόνες τους σε οικογενειακές, σχολικές ή άλλες εξόδους. Το εγχείρημα στέφεται με απόλυτη επιτυχία, χάρη στην ικανότητά του να προσαρμόζεται σε εμφάνιση και συμπεριφορά όποια κι αν είναι η περίσταση -από εκθέσεις ζωγραφικής μέχρι ροντέο, βραδιές σάλσα, ντίσκο και σχολικούς χορούς. Το θέμα είναι πως με την πολλή δουλειά και με την εμμονή του για το Γέηλ και τη μεγάλη ζωή να κατευθύνει τις αποφάσεις του, αρχίζει να απομακρύνεται από τους φίλους του την ίδια στιγμή που δεν αντιλαμβάνεται τον έρωτα μπροστά στα μάτια του.

Τυπική, αναμενόμενη αλλά παρ' όλα αυτά ευχάριστη κομεντί, πιστή στις προθέσεις της και τις επιταγές του είδους, που κρατάει τα σεναριακά μπόσικα και τη σοβαρότητά της μέχρι τέλους, χωρίς να καταφεύγει σε σάχλες και χοντράδες. Η ιστορία πατάει σε γερές βάσεις αληθοφάνειας, παρά τις όποιες ευκολίες -που κακά τα ψέματα είναι το αλατοπίπερο κάθε ρομαντικής κομεντί που σέβεται τον εαυτό της- χωρίς να τάζει περισσότερα από όσα μπορεί να τηρήσει. Το μεγάλο της πλεονέκτημα, πέραν του συμπαθούς και ατακαδόρικου σεναρίου, είναι το επιτελείο των ηθοποιών που χαρίζουν φρεσκάδα και συγκρατημένη αληθοφάνεια, με πρώτο και καλύτερο τον χαρισματικό Νόα Σεντινέο, εδώ σε έναν από τους πρώτους του πρωταγωνιστικούς ρόλους, προτού περάσει στον "Black Adam" και προτού ηγηθεί της κατασκοπικής σειράς του Netflix, 'The recruit". Εκφραστικός, με περίσσια άνεση στην κάμερα, αίσθηση του χιούμορ και ταχύτητα στις συναισθηματικές μεταβάσεις (γενικότερα, όχι μόνο στη συγκεκριμένη ταινία) μπορεί να ηγηθεί με τον ρόλο του (όπως πράττει και εδώ) και να πουλήσει με σεμνότητα τη στόφα σταρ που διαθέτει, ως "Τέλειος συνοδός". Στο πλευρό του, η έμπειρη του είδους Λάουρα Μαράνο τον προσγειώνει εκεί που χρειάζεται, με αποτέλεσμα ένα φιλμάκι καλοσυνάτο, αισιόδοξο και ιδανικό για χαμογελαστή χαλάρωση μπροστά από την οθόνη.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)