Revenge (4 Σαιζόν, 2011-2014)


Δραματική σειρά του ABC, δημιουργία του Μάικ Κέλλυ, με τους Μάντλιν Στόου, Έμιλυ ΒανΚαμπ, Γκάμπριελ Μαν, Νικ Γουέσλερ, Τζόσουα Μπάουμαν. 

Η Έμιλυ Θορν, μια όμορφη, πλούσια κοπέλα εμφανίζεται από το πουθενά ένα καλοκαίρι στα Χάμπτονς και αμέσως γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η συναναστροφή της με τη σχεδόν βασιλική οικογένεια των Γκρέυσον και η σχέση της με το γιο προκαλεί την αποστροφή της μητέρας, της Βικτώρια, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να μάθει ποια είναι αυτή η κοπέλα που έχει μπει τόσο απότομα στη ζωή τους. Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι πως η Έμιλυ είναι στην πραγματικότητα η Αμάντα Κλαρκ, η κόρη ενός επιχειρηματία που οι Γκρέυσον κατέστρεψαν, εμπλέκοντάς τον ως ένοχο σε τρομοκρατικό χτύπημα, γεγονός που οδήγησε στο θάνατό του. Η Αμάντα, ως Έμιλυ, επιστρέφει για να μάθει την αλήθεια και να εκδικηθεί αυτούς που έβλαψαν την οικογένειά της. 

Χρόνια είχε η αμερικανική τηλεόραση να επιστρέψει στο είδος που είχε αναδείξει στη δεκαετία του '80 με το "Ντάλλας" και τη "Δυναστεία", τη σαπουνόπερα πολυτελείας, τίγκα στην ίντριγκα, στα πλούτη, στο σεξ και στα ξεκατινιάσματα. Και αυτή τη φορά, το πράττει εξαιρετικά. Όμορφοι άνθρωποι ερωτεύονται, μισούνται, παρακολουθούνται, δολοφονούν, εκβιάζουν, χωρίζουν, παντρεύονται, κρύβονται, αποκαλύπτουν μυστικά και δραπετεύουν από το ένοχο παρελθόν τους. Ναι, είναι γεμάτο υπερβολές, ναι είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά, αλλά ναι έχει ενδιαφέρον, ναι είναι συναρπαστικό και ναι η Αλέξις Κόλμπυ θα ήταν περήφανη! 

Η τρίτη σαιζόν κατορθώνει το ακατόρθωτο: εκεί που περιμένεις πως τρία χρόνια μετά το πράγμα θα ξεφουσκώσει, έρχονται τα πάνω-κάτω, χρησιμοποιούνται (επιτυχημένα) όλα τα κλισέ μιας (ας πούμε) σαπουνόπερας, κόσμος πάει κι έρχεται, χαμένα παιδιά εμφανίζονται από το παρελθόν, οι δολοπλοκίες και οι δολοφονίες δίνουν και παίρνουν, κάποια μυστικά αποκαλύπτονται, απόψε γάμος γίνεται, ζηλιάρες γκόμενες κάνουν χαλάστρα, γάλλοι επιχειρηματίες κάνουν την εμφάνισή τους και φτάνουμε σε ένα φινάλε τρίτου κύκλου που τέτοιο θανατικό έχει να παίξει χρόνια σε τηλεοπτική σειρά. Τα σέβη μου! 

Στον τέταρτο (και τελευταίο, πλέον, κύκλο) είναι γεγονός πως χάθηκε λίγο η μπάλα και η ιστορία είχε αρχίζει να κουράζει. Ναι, ok, όλες οι συμβάσεις της σαπουνόπερας πολυτελείας ήταν εδώ, αλλά πλέον δεν ήταν αρκετές για να κρατήσουν τη σειρά ψηλά στις προτιμήσεις των τηλεθεατών, Ορθώς, λοιπόν, αποφασίστηκε να δοθεί φινάλε, το οποίο μπορεί μεν να επιστράτευσε όποια υπερβολή και ανατροπή είχε πρόχειρη, αλλά δεν έπαυε να είναι αρκούντως διασκεδαστικό ώστε να αποχαιρετίσουμε με συμπάθεια τη Δυναστεία του 21ου αιώνα. Επεράσαμε όμορφα! 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)