Flight (2012)


Δραματική ταινία της Paramount, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις, με τους Ντένζελ Γουώσινγκτον, Ναντίν Βελάσκεζ, Ντον Τσιντλ, Τζων Γκούντμαν. 

Ένας αλκοολικός πιλότος, τίγκα στο ποτό και στην κόκα, πιλοτάρει ένα αεροπλάνο με 102 επιβάτες και πλήρωμα. Όταν τα υδραυλικά του αεροσκάφους δεν λειτουργούν λίγο πριν το αεροδρόμιο του προορισμού, εκείνος καταφέρνει να το προσγειώσει στα χωράφια με μοναδικό τρόπο, σώζοντας την πλειοψηφία των επιβατών, ενώ μόνο 6 έχασαν τη ζωή τους. Παρ' όλα αυτά, πρέπει να αποδειχθεί στην ομοσπονδιακή έρευνα που ακολουθεί πως δεν έφταιγε εκείνος για το ατύχημα, την ίδια στιγμή που παλεύει με τους δαίμονες του εθισμού του. 

Αυτό που λέμε "οσκαρικός ρόλος" για τον Γουώσινγκτον, με ένα σενάριο όμως που παραπαίει μην ξέροντας πού ακριβώς να εστιάσει: στο δυστύχημα; στον αλκοολισμό του; στις προσωπικές του σχέσεις; στις συνωμοσίες πίσω από την έρευνα για να βγει καθαρός; Συν ότι κάποιες παράλληλες ιστορίες, όπως η ερωτική του σχέση με τη ναρκομανή Νικόλ δεν εξυπηρετούν σε τίποτα από το να προσθέσουν λεπτά στην ήδη μεγάλη διάρκεια. Προσθέστε στη συνταγή τον "οσκαρικό" μονόλογο της μεταμέλειας του φινάλε και τα περί οικογενειακών δεσμών και έχετε ένα πιάτο α λα Ρόμπερτ Ζεμέκις που στα χέρια ενός άλλου σκηνοθέτη θα είχε γίνει πιο πιπεράτο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)