Pocketful of miracles (1961)



Ελληνικός τίτλος: Η κόμησσα και ο γκάνγκστερ

Κομεντί της United Artists, σε σκηνοθεσία Φρανκ Κάπρα, με τους Μπέττυ Ντέηβις, Γκλεν Φορντ, Χόουπ Λανγκ, Πήτερ Φωλκ, Ανν Μάργκρετ. 

Μια γριά γυναίκα που ζει πουλώντας μήλα στους δρόμους της Νέας Υόρκης, έχει μια κόρη που σπουδάζει στην Ισπανία και η οποία πιστεύει, από τα γράμματα που λαμβάνει από τη Νέα Υόρκη, πως η μητέρα της είναι μια πάμπλουτη κόμησσα που ζει σε ένα πανάκριβο ξενοδοχείο μαζί με το δεύτερο σύζυγό της. Όταν, όμως, η κόρη της της ανακοινώνει πως έρχεται στην Αμερική για να της γνωρίσει το μέλλοντα σύζυγό της και τον πατέρα του, έναν Ισπανό Κόμη, η γριά γυναίκα στρέφεται στον μοναδικό που μπορεί να τη βοηθήσει: έναν λαθρέμπορο που αγοράζει χρόνια τώρα μήλα από εκείνη και θεωρεί πως του φέρνουν μεγάλη τύχη. 

Απλά χαριτωμένο, με γραφικούς χαρακτήρες και γεμάτο υπερβολές, λειτουργεί μόνο ως χολυγουντιανό τεχνικολόρ παραμύθι. Η Ντέηβις μένει εντελώς ανεκμετάλλευτη (μάλιστα στο δεύτερο μισό σχεδόν εξαφανίζεται) ενώ αυτός που κλέβει την παράσταση είναι ο Πήτερ Φωλκ, ως το δεξί χέρι του αρχιαπατεώνα. Η ταινία είναι η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Ανν Μάργκρετ.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)