The Dark Knight Rises (2012) (IMAX)


Ελληνικός τίτλος: Ο σκοτεινός ιππότης: Η επιστροφή

Περιπέτεια φαντασίας της Warner, σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν, με τους Κρίστιαν Μπέηλ, Τομ Χάρντυ, Ανν Χάθαγουέη, Μάικλ Κέην, Γκάρυ Όλντμαν, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Μάθιου Μοντίν, Μόργκαν Φρήμαν. 

Τρίτη και τελευταία(;) επίσκεψη του Νόλαν στο μύθο του Μπάτμαν και αυτή τη φορά ξεσπά πόλεμος. Ο Μπέην, ένας απρόσωπος τρομοκράτης, χτυπά το Γκόθαμ και ξεγελά τους κατοίκους του μιλώντας για αναδιανομή του πλούτου, στήνοντας λαϊκά δικαστήρια για τους πλουσίους και χτυπώντας την καρδιά της οικονομίας. Αυτό που οι "αθώοι" κάτοικοι του Γκόθαμ δεν γνωρίζουν είναι πως στην ουσία θα γίνουν και οι ίδιοι θυσία στο σχέδιο ολοκληρωτικής καταστροφής της πόλης, με την υπογραφή της Λεγεώνας των Σκιών του Ρας Αλ Γκουλ. 

Αναμφισβήτητα το πιο βίαιο και στενάχωρο κεφάλαιο της τριλογίας, απομακρύνεται ουσιαστικά από τον Μπάτμαν και μιλά περισσότερο για τον άνθρωπο κάτω από τη μάσκα. Σκηνές γυρισμένες σας ωρολογιακή βόμβα πλέκουν το μύθο γύρω από τον τρομοκράτη Μπαίην του Τομ Χάρντυ που, όμως, έχει κάποια προβλήματα στη σκιαγράφησή του. Δεν είναι ούτε ο σιωπηλός εκτελεστής των κόμικ, ούτε όμως αποκτά ανθρώπινη υπόσταση (παρά το υποβόσκον love story). Η μεταστροφή της Σελίνα Κάιλ από εγκληματία σε ηρωίδα γίνεται, επίσης, κάπως γρήγορα, καθώς θα ήθελε λίγο περισσότερο χρόνο επί της οθόνης για να αναπτυχθεί καλύτερα ο χαρακτήρας της. Παρ' όλα αυτά, βρισκόμαστε ακόμη μια φορά μάρτυρες ενός εξαιρετικού κινηματογράφου δράσης, με καλογραμμένους και καλοπαιγμένους χαρακτήρες (πολύ καλός ο Γκόρντον-Λέβιτ), αγωνία, συγκίνηση και ανατροπές μέχρι το τέλος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)