ParaNorman (2012) (3D)


Ελληνικός τίτλος: ParaNorman, μια μεταφυσική ιστορία

Κινούμενα σχέδια της Focus, σε σκηνοθεσία Κρις Μπάτλερ και Σαμ Φελλ, με τις φωνές των Κόντι Σμιτ-ΜακΦη, Άννα Κέντρικ, Κρίστοφερ Μιντζ-Πλάσσε, Κέησυ Άφλεκ. 

Ο Νόρμαν Μπάπκοκ είναι ένα φυσιολογικό παιδί του Δημοτικού που ζει σε ένα φυσιολογικό προάστιο με τη φυσιολογική μαμά του, τον φυσιολογικό μπαμπά του, τη φυσιολογική αδελφή του και την φυσιολογική γιαγιά του. Υπάρχει, όμως, ένα μικρό πρόβλημα: η γιαγιά του είναι νεκρή εδώ και καιρό, όμως ο Νόρμαν τη βλέπει, την ακούει και συνομιλεί μαζί της... φυσιολογικά. Όπως κάνει το ίδιο με όλους τους νεκρούς της πόλης του. Ναι, ο Νόρμαν βλέπει νεκρούς. Και τους ακούει. Και τους μιλάει. Και όλη η πόλη τον κοροϊδεύει και ο νταής τού σχολείου τού κάνει τη ζωή κόλαση. Η κόλαση, όμως, παραμονεύει στην πραγματικότητα, καθώς η κατάρα της μάγισσας ετοιμάζεται να καταστρέψει όλη την πόλη. 

Είναι πολύ έξυπνο, με εξαιρετικό σκίτσο, καλό χιούμορ, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα τρομακτικό, άρα όχι κατάλληλο για πολύ μικρά παιδιά. Αν εξαιρέσει κανείς το "παιδικό" φινάλε, η ταινία γυρισμένη με ηθοποιούς θα ήταν ένα πολύ καλό έργο τρόμου, πολύ καλύτερο από τις μπούρδες που γυρίζονται τελευταία. 

Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)