Afterschool (2008)


Δραματική ταινία του Αντόνιο Κάμπος, με τους Έζρα Μίλλερ, Τζέρεμυ Άλλεν Γουάιτ, Έμορυ Κοέν, Μάικλ Στούλμπαργκ, Άντισον Τίμλιν. 

Σε κάποιο καθώς πρέπει ιδιωτικό εσωτερικό σχολείο, ένας νεαρός μαθητής, όχι από τους πλέον κουλ της τάξης του, καταγράφει στο βίντεο το θάνατο δύο μαθητριών από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Εθισμένος στο ίντερνετ, ο μοναχικός νέος δείχνει να αντιμετωπίζει σθεναρά το δραματικό συμβάν, την ίδια στιγμή που ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τον κόσμο μοιάζει όλο και περισσότερο με διαδικτυακό βιντεάκι. 

Είναι από τις λίγες ταινίες που η χρήση του panavision δικαιολογείται απόλυτα, στα μακρινά, ευρεία πλάνα, με την κάμερα να στέκει ακίνητη, παρατηρητής των διαλόγων και των συμβάντων, αδιαφορώντας για το καδράρισμα των πρωταγωνιστών. Αργή, υπνωτιστική, απόμακρη, χωρίς ούτε μία νότα μουσικής, αποστασιοποιημένη συναισθηματικά, η ταινία κυλάει σαν σε όνειρο ή συρραφή ερασιτεχνικών βίντεο, σαν να παρατηρεί κρυφά τα τεκταινόμενα, με έναν καθηλωτικό μέσα στο τίποτα Έζρα Μίλλερ και μια υποψία απειλής να πλανάται στον αέρα. Σε κάνει να νιώθεις άβολα, να φοβάσαι για την εξέλιξη, αλλά δεν τολμά να πάρει θέση και, ως αποτέλεσμα, μένει μετέωρη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)