Dallas Byers Club (2013)


Δραματική ταινία της Focus, σε σκηνοθεσία Ζαν-Μαρκ Βαλλέ, με τους Μάθιου ΜακΚόννωχυ, Τζέννιφερ Γκάρνερ, Τζάρεντ Λήτο, Ντένις Ο'Χέαρ, Στηβ Ζαν. 

Στο Ντάλλας του 1985, ο Ρον, ένας ηλεκτρολόγος που σπαταλάει τις μέρες του παίζοντας στοιχήματα στο ροντέο και τις νύχτες του με πόρνες, μαθαίνει πως είναι οροθετικός και πως έχει μετά βίας 30 μέρες ζωής. Μην μπορώντας να γίνει μέλος της ομάδας δοκιμών του φαρμάκου ΑΖΤ, μαθαίνει πως στο Μεξικό διακινούν φάρμακα από άλλες χώρες, τα οποία όμως έχουν αποτελέσματα. 

Μια ταινία που στα χέρια ενός άλλου σκηνοθέτη θα μπορούσε να γίνει είτε ταινία καταγγελίας είτε μελό του θανατά, στα χέρια του Ζαν-Μαρκ Βαλλέ γίνεται πολύ απλά καλό σινεμά! Με εξαιρετικές ερμηνείες από τους ΜακΚόννωχυ και Λήτο, συγκρατημένες αλλά προσεγμένες στην κάθε τους λεπτομέρεια, ένα σενάριο που εξυπηρετεί την αφήγηση της ιστορίας και χαρακτήρες ανθρώπινους και καθημερινούς, το Dallas Byers Club βγήκε από το πουθενά για να μας κλέψει την καρδιά και το μυαλό. Αδιαμφισβήτητος νικητής βγαίνει ο ίδιος ο ΜακΚόννωχυ, παραμορφωμένος από την αδυναμία, εφιαλτική σκιά του εαυτού του, ο οποίος αποδεικνύει με κάθε του επιλογή τα τελευταία χρόνια πως ένας ηθοποιός μπορεί να αναδείξει το ταλέντο του, κόντρα στο σύστημα των executives της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)