Captain Phillips (2013)


Δραματική περιπέτεια της Columbia, σε σκηνοθεσία Πωλ Γκρήνγκρας, με τους Τομ Χανκς, Μπαρκάντ Αμπντί, Μπαρκάντ Αμπντιραχμάν, Φαϋζάλ Αχμέντ, Μαχάτ Μ. Αλί. 

Η αληθινή ιστορία της πειρατείας, από Σομαλούς, του αμερικανικού εμπορευματικού πλοίου Maersk Alabama, το 2009, γίνεται στα χέρια του Πωλ Γκρήνγκρας μια συναρπαστική περιπέτεια που σε κρατάει στην καρέκλα σου από την αρχή μέχρι το τέλος. 

Με την κάμερα στο χέρι., καταγράφει περιστατικά, ανθρώπους, εκφράσεις, σε κάνει να μυρίζεις την αλμύρα της θάλασσας, το πετρέλαιο στο μηχανοστάσιο, τον ιδρώτα και την μπόχα της κλεισούρας στη σωσίβια λέμβο. Κορυφαίος ηθοποιός ο Τομ Χανκς, εδώ δεν θυμίζει σε τίποτα κανέναν Τομ Χανκς του παρελθόντος. Συγκρατημένος και συγκροτημένος, σοβαρός, αφοσιωμένος και με απόλυτο έλεγχο των εκφραστικών του μέσων είναι ο Ρίτσαρντ Φίλλιπς, ο καπετάνιος του εμπορικού που πέφτει στα χέρια των σομαλών πειρατών. Και εκεί έρχεται η δεύτερη ευτυχία της ταινίας που αν υπήρχε Όσκαρ κάστινγκ θα έπρεπε να το είχε πάρει χωρίς διαγωνισμό. Τέσσερις απίστευτες φάτσες, πρωτοεμφανιζόμενες σε πρωταγωνιστικούς ρόλους (με κυρίαρχο τον Μπαρκάντ Αμπντί), κρατάνε όμηρο τον καπετάνιο και το ενδιαφέρον μας μέχρι και το τελευταίο πλάνο. Απλά συναρπαστικό!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)