Il compleanno (2009)


Δραματική ταινία του Μάρκο Φιλιμπέρτι, με τους Αλεσάντρο Γκάσμαν, Μαρία ντε Μεντέιρος, Μάσσιμο Πότζιο, Μικέλα Τσεσκόν, Κρίστο Γίβκοφ, Πιέρα Ντέλι Εσπόστι, Τυάγκο Άλβες. 

Δυο ζευγάρια ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Ιταλίας, μακριά από τις έγνοιες της καθημερινότητας. Όταν, όμως, ο Ντέηβιντ, ο γιος του Ντιέγκο και της Σάρυ έρχεται να τους βρει από τη Νέα Υόρκη όπου σπουδάζει για να γιορτάσουν μαζί τα γενέθλιά του, κρυφά πάθη βγαίνουν στην επιφάνεια. 

Οι χαρακτήρες στη βάση τους είναι εκεί, τα πρόσωπα είναι εκεί, η ιστορία είναι εκεί και αυτή, αλλά έρχεται η επίπεδη σκηνοθεσία που καθοδηγεί τους ηθοποιούς σε κραυγαλέες, υπερβολικές ερμηνείες και τα κάνει όλα σμπαράλια. Οι δεύτερες ιστορίες -ιδίως του θείου με τη νεκρή σύζυγο- δεν εξυπηρετούν την υπόθεση, ενώ αφήνουν και σεναριακές εκκρεμότητες. Οι δε ερωτικές σκηνές έχουν αισθητική σοφτ πορνό. Πολύ καλή η μουσική του Αντρέα Τσέννα, αλλά δεν αρκεί μια ιμιτασιόν υπόκρουση του Μάλερ για να γυρίσεις το Θάνατο στη Βενετία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)