The Marvels (2023) (IMAX) 3D)


Κόμικ περιπέτεια φαντασίας της Marvel σε σκηνοθεσία Νία ΝταΚόστα, με τους Μπρι Λάρσον, Τεγιόνα Πάρις, Ιμάν Βελάνι, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ζάγουε Άστον.

Η Κάρολ Ντάνβερς, έχοντας ανακτήσει την ταυτότητα της Κάπταιν Μάρβελ από τους Κρη, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με συνθήκες αποσταθεροποίησης του σύμπαντος. Όταν κατά τη διάρκεια μιας αποστολής της διασχίζει μια διαστημική σκουληκότρυπα που σχετίζεται με επαναστάτες των Κρη, συνειδητοποιεί πως οι δυνάμεις της είναι πλέον αλληλένδετες με αυτές της μεγαλύτερης θαυμάστριάς της, της Καμάλα Καν, γνωστής και ως Μις Μάρβελ αλλά και με της αποξενωμένης ανιψιάς της, της Μόνικα Ραμπώ.

Η Marvel, εν μέσω της πλέον ασύνδετης και άνισης σε βαθμό αμηχανίας φάσης του κινηματογραφικού της σύμπαντος, καταφέρνει να γυρίσει μια ταινία που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από σπέσιαλ επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς. Με ιστορία χωμένη ανάμεσα στην προηγούμενη (και ομολογουμένως καλή) ταινία της υπερηρωίδας και κάποιες σειρές γυρισμένες για λογαριασμό του Disney+, αποτελεί πραγματικά γρίφο και τεστ μνήμης ώστε να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί. Χρόνια τώρα δηλώνω φανατικός μαρβελάκιας, διαβάζοντας τις περιπέτειες αυτών των υπέροχων πλασμάτων από τα χρόνια που οι Εκδόσεις Καμπανά κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα τα περισσότερα από τα κόμικ της Εταιρείας. Κι όμως, τα πρώτα 15 με 20 λεπτά της ταινίας δεν καταλάβαινα τι έβλεπα (δεν έχω δει όλα τα σήριαλ της Marvel στο Disney+), με αποτέλεσμα να εγκαταλείψω κάθε προσπάθεια κατανόησης και να μείνω απλός παρατηρητής όλων όσων εκτυλίσσονταν στην οθόνη. Ακόμα και υπό αυτή τη συνθήκη όμως, οι "Marvels" δεν είναι σινεμά, όχι μόνο επειδή τους λείπει η ουσιαστική αφηγηματική αυτονομία (και οι πρώτες ταινίες "Star Trek" από την τηλεοπτική σειρά είχαν γεννηθεί, όμως μπορούσες να τις παρακολουθήσεις ακόμα κι αν δεν είχες δει ούτε ένα επεισόδιο) αλλά και επειδή το σενάριο είναι τόσο μονοσήμαντο και περιορισμένης εμβέλειας που δεν προσφέρει καμιά χαρά στην εξέλιξή του όσο το παρακολουθείς. Πέραν όλων αυτών, υπάρχει η παρουσία του Σάμιουελ Λ. Τζάκσον που σώζει χιουμοριστικά τα προσχήματα ως Νικ Φιούρυ, κάποιες εντυπωσιακές σκηνές μάχης και πάνω απ' όλα το εύρημα του α λα Μπόλυγουντ πλανήτη, όπου οι κάτοικοί του επικοινωνούν μόνο τραγουδώντας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η παραλία (2023)

Το προξενιό της Ιουλίας (2023)

Beetlejuice Beetlejuice (2024)

Blink Twice (2024)

It Ends with Us (2024)