Captain Marvel (2019) (IMAX) (3D)


Κόμικ περιπέτεια φαντασίας της Marvel, σε σκηνοθεσία Άννα Μπόντεν και Ράυαν Φλεκ, με τους Μπρι Λάρσον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Μπεν Μέντελσον, Τζουντ Λω, Αννέτ Μπένινγκ, Λασάνα Λυντς, Κλαρκ Κρεγκ, Ντζιμόν Χουνσού. 

Μολονότι πολεμίστρια των ευγενών Κρι στον ατέρμονα πόλεμο εναντίον των πολύμορφων και αιμοδιψών Σκραλ, η Βερς θυμάται πράγματα που δεν μπορεί να τα συνδυάσει με τη ζωή της. Όταν στο πλαίσιο μιας αποστολής βρίσκεται στη Γη των 90s, τότε μόνο ανακαλύπτει την πραγματική της ταυτότητα και τη θέση της στον κόσμο. 

Πρεμιέρα στον κινηματογράφο ενός ακόμη υπερήρωα της Marvel και μάλιστα ενός με πολλές προσωπικότητες μέσα στα χρόνια. Τη στολή και τις δυνάμεις του Κάπταιν Μάρβελ φόρεσαν πολλοί και πολλές στις σελίδες των κόμικ από την πρώτη του εμφάνιση το 1967 μέχρι σήμερα. Για την ταινία επελέγη για πολλούς και διάφορους (και προφανείς) λόγους, η περσόνα της Κάρολ Ντάνβερς, η οποία στα κόμικ είχε διατελέσει Μις Μάρβελ το 1968 ενώ τον μανδύα του Κάπταιν φόρεσε το 2012. Για να την ενσαρκώσει στην ταινία επελέγη η Μπρι Λάρσον, μια όχι τόσο προφανής επιλογή, που όμως αποδείχτηκε σοφή. Με τη σοβαρότητα του κινηματογραφικού της παρελθόντος, η Λάρσον δίνει ένα ειδικό βάρος στην ηρωίδα που υποδύεται (η οποία έτσι κι αλλιώς δεν είναι κανένα σαχλοκούδουνο), ενώ την ίδια στιγμή με την ερμηνευτική της εμπειρία δίνει νότες χιούμορ και ελαφρότητας, χωρίς αυτό να γίνεται επιτηδευμένο. 

Έχει έντονο το fun στοιχείο η ταινία, η οποία κυλά σαν ένα ανέμελο blockbuster, καλοφτιαγμένο όμως και ουδόλως "ασόβαρο". Αν το εντάξουμε δε μέσα στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, μετά τη μαυρίλα των Εκδικητών, σίγουρα χρειαζόμαστε να σκάσει και λίγο το έρμο το χειλάκι μας. Εκεί που τα καταφέρνει δε περίφημα, είναι πως εισάγει έναν ήρωα με "δύσκολο" παρελθόν, πλάθοντας ένα back story που έχει βάση στα κόμικ, δεν συγκρούεται με το παρελθόν των περιοδικών ενώ την ίδια στιγμή έχει το κινηματογραφικό περιεχόμενο που απαιτείται για να περάσει και στους θεατές που δεν έχουν την παραμικρή γνώση για τον Κάπταιν Μάρβελ ή την Κάρολ Ντάνβερς. Η ίδια η υπόθεση και ο τρόπος με τον οποίο ξετυλίγεται στην οθόνη είναι άριστα δομημένη, με ισόποσες δόσεις χιούμορ, δράσης και αγωνίας, ώστε να παρακολουθείται ευχάριστα και απρόσκοπτα, ανεξάρτητα δε και από το υπόλοιπο σύμπαν της Marvel. Για να το πω πιο απλά, μια χαρά τη βλέπεις την ταινία και μια χαρά περνάς, ακόμα κι αν δεν είχε ξανα-ακούσει στη ζωή σου για υπερήρωες

Με πολύ καλό 3D που δίνει βάθος (ναι, ναι, έκανα υπονοούμενο) στον σκηνικό διάκοσμο και τη δράση, φροντισμένα εφφέ (με κυρίαρχα αυτά που κάνουν τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον και τον Κλαρκ Κρεγκ να δείχνουν νεότεροι), εντυπωσιακή οπτικά και γρήγορη στην εξέλιξη, η Κάπταιν Μάρβελ είναι ανέλπιστα καλό ψυχαγωγικό σινεμά. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)