A shock to the system (1990)


Ελληνικός τίτλος: Σοκ στο σύστημα

Θρίλερ της Corsair, σε σκηνοθεσία Γιαν Έγκλεσον, με τους Μάικλ Καίην, Ελίζαμπεθ ΜακΓκόβερν, Γουίλ Πάττον, Πήτερ Ρίγκερτ, Τζων ΜακΜάρτιν. 

Ένας μεσήλιξ υπεύθυνος μάρκετινγκ σε πολυεθνική υπομένει καρτερικά τη συμπεριφορά της συζύγου του και κάποιων από τους συναδέλφους του, εν αναμονή της πολυπόθητης προαγωγής που θα τον κάνει διευθυντή στο τμήμα του. Όταν, όμως, η ιεραρχία τον προσπερνά για κάποιον νεότερο και πιο έμπειρο στις νέες τεχνολογίες και τις νέες μεθόδους, ο ήρωάς μας σαλτάρει και ετοιμάζεται για την εκδίκησή του. 

Η εμφάνιση των γιάπις και των golden boys στην αγορά εργασίας την εποχή εκείνη δίνει το έναυσμα για μια ενδιαφέρουσα και πυκνογραμμένη ιστορία για την εκδίκηση (επανάσταση;) του μεγαλοαστού, ο οποίος στην ουσία είναι το νέο θύμα καταπίεσης σε μια νέα τάξη πραγμάτων. Ένας αντιπαθής κατ' ουσίαν χαρακτήρας υψώνει παράστημα και πολεμά να απελευθερωθεί από τα δεσμά και τις υποχωρήσεις που ο ίδιος είχε αποδεχτεί για την προσωπική του ανέλιξη, παίζοντας όμως το ίδιο βρώμικο παιχνίδι που είχε βάλει και αυτόν στο περιθώριο. Υπέροχος ο Μάικλ Καίην, ακροβατεί ανάμεσα σε μια διαταραγμένη προσωπικότητα και έναν επικίνδυνο ψυχρό εγκληματία, με μια ερμηνεία που αποπνέει απειλή και χιούμορ. Εν πολλοίς το κλίμα της εποχής αλλά και η ίδια η ταινία αποτέλεσαν έμπνευση και για την Ξεχωριστή Μέρα (Falling Down) με τον Μάικλ Ντάγκλας, τρία χρόνια αργότερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)