North & South (2004)


Ελληνικός τίτλος: Βόρειοι & Νότιοι

Μίνι σειρά του BBC, βασισμένη στο ομώνυμο βικτωριανό μυθιστόρημα της Ελίζαμπεθ Γκάσκελ, σε σκηνοθεσία Μπράιαν Πέρσιβαλ, με τους Ντανιέλα Ντάνμπυ-Ας, Ρίτσαρντ Άρμιταζ, Τιμ Πίγκοτ-Σμιθ, Σίνεντ Κιούζακ, Μπρένταν Κόυλ, Πωλίν Κουίρκ, Λέσλυ Μάνβιλ. 

H οικογένεια ενός κληρικού, ο οποίος παραιτείται για λόγους συνειδήσεως, αναγκάζεται να μετακομίσει από το Λονδίνο στο μουντό Μίλτον, μια βιομηχανική πόλη του Βορρά. Εκεί, η δυναμική κόρη της οικογένειας αναπτύσσει μια σχέση αγάπης-μίσους με τον τοπικό άρχοντα Τζων Θόρντον, ενώ η κοινωνία ολόγυρά τους αλλάζει γοργά. 

Άλλη μία εξαιρετική παραγωγή του BBC, τεσσάρων επεισοδίων, από αυτές που το βρεττανικό δίκτυο μπορεί να γυρίσει με κλειστά τα μάτια και χέρια ενδεχομένως δεμένα πισθάγκωνα. Ένα προσεκτικά επιλεγμένο καστ, μια πιστή αναπαράσταση της εποχής, η υπέροχη φωτογραφία και οι προσεγμένοι διάλογοι αφηγούνται μια ιστορία αφύπνισης, έρωτα και κοινωνικών αλλαγών, πνιγμένη στην μουντάδα του βορρά και στο βαμβάκι που καλύπτει τα πάντα και φιμώνει τις ανάσες των ανθρώπων.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)