Mad Max: Fury Road (2015) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Mad Max -Ο δρόμος της οργής

Μελλοντολογική περιπέτεια φαντασίας των Warner/Village, σε σκηνοθεσία Τζωρτζ Μίλλερ, με τους Τομ Χάρντυ, Σαρλίζ Θερόν, Νίκολας Χουλτ. 

Μια γυναίκα επαναστατεί εναντίον ενός τυρρανικού ηγέτη, δραπετεύει από τον καταυλισμό και αναζητεί την πατρίδα της. Η Γη μετά την Αποκάλυψη, οι νέες αρρωστημένες κοινωνίες των επιζώντων, οι μεταλλάξεις, η φρίκη και ο ημίτρελος Μαξ που έχει χάσει τα πάντα και απλά επιβιώνει, έμμεσα θέλοντας να διορθώσει τυχόν αδικίες που βλέπει. 

Ο πιο cult ήρωας της σύγχρονης κινηματογραφίας που καθιέρωσε και καθιερώθηκε από τον Μελ Γκίμπσον, επιστρέφει με μια ταινία metal-opera, αποκτά το πρόσωπο του -επίσης- ημίτρελου Τομ Χάρντυ και δημιουργεί επί της οθόνης το πιο εφιαλτικό ανθρώπινο σύμπαν που έχουμε δει. Ο Τζωρτζ Μίλλερ, δημιουργός και των τριών πρώτων ταινιών, δεν πέφτει στην παγίδα ούτε του reboot, ούτε του remake, ούτε του prequel. Η χρονική αντιστοιχία σε σχέση με την πρώτη τριλογία δεν ενδιαφέρει κανέναν, καθώς ο χρόνος σε αυτόν τον φρικτό κόσμο δείχνει να έχει παγώσει. Μια ταινία δύo ωρών, με ελάχιστους διαλόγους, μηδέν characterization και καμία άχρηστη πληροφορία, στηρίζεται σε ένα ατελείωτο κυνηγητό στην έρημο, στην ταχύτητα και στην οργή, δικαιολογώντας απόλυτα το τίτλο της. Κοστούμια, σκηνικά, μακιγιάζ και εφφέ δημιουργούν μοναδικά ένα φρικιαστικά αλλόκοτο και εφιαλτικό σύμπαν, την ίδια στιγμή που νιώθεις στα πνευμόνια σου να σε καίει η καυτή άμμος της ερήμου και η μύτη σου να πνίγεται από την εξάτμιση των καυσίμων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)