The drop (2014)


Ελληνικός τίτλος: Η συγκάλυψη

Δραματική περιπέτεια της Fox Searchlight, σε σκηνοθεσία Μίκαελ Ρ. Ρόσκαμ, με τους Τομ Χάρντυ, Τζέημς Γκαλντολφίνι, Νούμι Ράπατσε, Ματίας Σαίνερτς. 

Ένας μπάρμαν σε μπαράκι της Νέας Υόρκης που έχει περάσει από τα χέρια του ξαδέλφου του στη ρωσσική μαφία, πρέπει να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο ληστείας των χρημάτων που ξεπλένουν οι Ρώσσοι στο μπαρ, αλλά και έναν παράφρονα που απειλεί ότι θα τον σκοτώσει επειδή τού πήρε το κουτάβι που κακοποιούσε. 

Συμπαγής ιστορία, πυκνογραμμένη, αλλά συνάμα απλή, που αφήνει τα τεκταινόμενα να εξηγήσουν τις συμπεριφορές των ηρώων της, οι οποίοι με τη σειρά τους χαίρουν ολοκληρωμένων χαρακτήρων και αξιοπρόσεκτης ερμηνείας. Ο βέλγος σκηνοθέτης του Rundskop (To αγρίμι ή Η μοσχαροκεφαλή, στα ελληνικά) περνάει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, παίρνει μαζί του και τον φίλο του Ματίας Σαίνερτς (εξαιρετική φάτσα και ηθοποιός) και σκηνοθετεί μετρημένα και με ακρίβεια μια χούφτα χαμένων ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν "τίμια" μέσα στην παραβατικότητά τους. Απίστευτος ο Χάρντυ στον πρώτο ρόλο, μεγάλη απώλεια ο θάνατος του Τζέημς Γκαντολφίνι, που γεμίζει την οθόνη με την ερμηνευτική του δεινότητα. Άσχετος ο ελληνικός τίτλος.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)