Midnight cowboy (1969)


Ελληνικός τίτλος: Ο καουμπόυ του μεσονυχτίου

Δραματική ταινία του Τζων Σλέσιντζερ, γυρισμένη για λογαριασμό των MGM/United Artists, με το εξαιρετικό και cult πλέον πρωταγωνιστικό δίδυμο Ντάστιν Χόφμαν-Γιον Βόιτ. 

Ένας παλληκαράς με βεβαρημένα παιδικά χρόνια, εγκαταλείπει το χωριό του στο Τέξας για να πάει στη Νέα Υόρκη όπου ονειρεύεται ότι θα διακριθεί ως ζιγκολό. Εκεί γνωρίζει ένα ρεμάλι, σακάτη μικρο-απατεώνα που του υπόσχεται ότι θα τον προωθήσει, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. 

Συναρπαστική ιστορία, εξαιρετικά κινηματογραφημένη και παιγμένη, αφηγείται με μοναδικό τρόπο τη μοναξιά και την απαξίωση μέσα σε μια απρόσωπη μεγαλούπολη, φτιαγμένη να χωνεύει τα απόβλητά της. Η μικροκαμωμένη, κουτσή φιγούρα του Ντάστιν Χόφμαν που περπατά δίπλα στον ψηλό και καμαρωτό Γιον Βόιτ στους ασφυκτικά γεμάτους δρόμους της πόλης σε στοιχειώνει για μια ζωή μόλις δεις την ταινία, μαζί με το εξαιρετικό "Everybody's talking", το τραγούδι του Νίλσον. Προχωρημένο και τολμηρό, ακόμα και για τα απελευθερωμένα '70s, κέρδισε τρία σπουδαία Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου) και την αγάπη μας για μια ολόκληρη ζωή.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)