It's a wonderful life (1946) (A/M)


Ελληνικός τίτλος: Μια υπέροχη ζωή

Δραματική κομεντί των Liberty/RKO, σε σκηνοθεσία Φρανκ Κάπρα, με τους Τζέημς Στιούαρτ, Ντόνα Ρηντ, Λάιονελ Μπάρρυμορ, Τόμας Μίτσελ.

Ένας άγγελος κλάσης β' αναλαμβάνει να αποτρέψει την απόπειρα αυτοκτονίας του Τζωρτζ Μπέιλυ, την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η εμβληματική feelgood ταινία που έχει συνοδέψει τα Χριστούγεννα γενεών και γενεών είναι μια από αυτές τις απόλυτα κλασσικές χολλυγουντιανές παραγωγές, εξ ολοκλήρου γυρισμένες σε στούντιο που βρίθουν αισιοδοξίας, καλοσύνης και ανθρωπιάς. Ο Τζωρτζ Μπέιλυ, ονειροπόλος και καλοσυνάτος νέος σε μια επαρχιακή κωμόπολη, μετράει τις ημέρες μέχρι να ξεκινήσει τη ζωή που προσδοκά, γεμάτη ταξίδια και σπουδές που θα τον πάρουν μακριά από την καθημερινότητα στην οποία μεγάλωσε. Δυστυχώς, όμως, οι περιστάσεις τον οδηγούν σε άλλες αποφάσεις και σε μια ζωή μίλια μακριά από αυτήν που ονειρευόταν. Γλυκόπικρο χιούμορ, παραμυθένια ατμόσφαιρα, καλοστημένοι χαρακτήρες και ερμηνείες (στα μέτρα της εποχής πάντα) κι ένα μεγαλειώδες φινάλε συνιστούν σε μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες της ζωής μας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)