Enola Holmes (2020)


Ελληνικός τίτλος: Ενόλα Χολμς

Περιπέτεια του Netflix σε σκηνοθεσία Χάρυ Μπράντμπίαρ, με τους Μίλλι Μπόμπυ Μπράουν, Χένρυ Κάβιλ, Σαμ Κλάφλιν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Λούις Πάρτριτζ, Μπερν Γκόρμαν.

Την ημέρα που η Ενόλα Χολμς συμπληρώνει τα 16 της χρόνια, η μητέρα της εξαφανίζεται από το σπίτι, αφήνοντας μόνο πίσω της τα δώρα των γενεθλίων της. Τα δύο αδέλφια της, ο Σέρλοκ και ο Μάικροφτ, όχι μόνο της τονίζουν πως με τη μητέρα τους θα ασχοληθούν εκείνοι, μα τη στέλνουν εσώκλειστη και σε μια σχολή καλής συμπεριφοράς για δεσποινίδες, με σκοπό να καταλαγιάσουν το ανήσυχο πνεύμα της και να την αναγκάσουν να πάψει να φέρεται σαν αγρίμι. Η Ενόλα, βέβαια, έχει άλλα πράγματα στο μυαλό της, οπότε το σκάει κρυφά και βρίσκεται στο Λονδίνο σε αναζήτηση της μητέρας της, όπου η γνωριμία της με έναν επίσης φυγά νεαρό Λόρδο θα την μπλέξει σε μια μυστηριώδη και επικίνδυνη περιπέτεια.

Η ιδέα ακούγεται σαχλή όμως το τελικό αποτέλεσμα τη δικαιώνει. Με μια ευχάριστη ελαφράδα στο γύρισμα και στην εξέλιξη της ιστορίας, ένα λαμπερό καστ σωστά τοποθετημένο σε κάθε ρόλο και την αθωότητα των πάλαι ποτέ αντίστοιχων κινηματογραφικών περιπετειών που κάποτε τόσο πολύ μας διασκέδαζαν απενοχοποιημένα στις αίθουσες, η ταινία είναι ένα απολαυστικό βάλσαμο, που παρακολουθείται χαμογελαστά προκαλώντας διαρκώς -μικρές- εκπλήξεις. Χωρίς να παίρνει τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά, αλλά με σαφήνεια τοποθετημένη χωροχρονικά στην εποχή του σπουδαίου ντετέκτιβ και με σεβασμό προς το πρόσωπό του, η "Ενόλα Χολμς" συνδυάζει αρμονικά το μυστήριο με τη δράση, διατηρώντας όλες αυτές τις απαραίτητες ψυχαγωγικές συμβάσεις που την κάνουν να κυλά γρήγορα και χωρίς να σε προσβάλει για την επιλογή σου. Προσωπικά, πέρασα πολύ καλύτερα από ό,τι με αμφότερες τις "χολμικές" απόπειρες του Γκάι Ρίτσι.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)