Bone tomahawk (2015)


Ελληνικός τίτλος: Μαχαίρι από κόκαλο

Θρίλερ γουέστερν του Σ. Κραιγκ Ζάλερ, με τους Κερτ Ράσσελ, Πάτρικ Γουίλσον, Μάθιου Φοξ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Λίλι Σίμμονς. 

Όταν η γυναίκα ενός γελαδάρη απαγάγεται από μέλη μιας φυλής τρωγλοδυτών κανιβάλων, ο ίδιος, μαζί με τον σερίφη, τον ηλικιωμένο βοηθό του και έναν αριστοκράτη της πόλης τους ξεκινούν ένα ταξίδι στην έρημο της άγριας δύσης για να τους εντοπίσουν και να σώσουν τα θύματά τους. 

Το σινεμά του Κουέντιν Ταραντίνο και του Αλεξάντρ Αζά συναντώνται σε ένα μείγμα γουέστερν-σπλάτερ που εντυπωσιάζει με την πρωτοτυπία της ιστορίας του αλλά και την αρτιότητα της κινηματογράφησής του. Και να ξεκαθαρίσω πως δεν συγκρίνω τον πρωτοεμφανιζόμενο  Ζάλερ με τον Ταραντίνο (πολλώ δε μάλλω τον Ταραντίνο με τον Αζά), αλλά αναφέρομαι σε ένα επιτυχημένο πάντρεμα κινηματογραφικών ειδών με σαφείς επιρροές αλλά όχι αντιγραφές. Ολοκληρωμένοι χαρακτήρες που λένε ενδιαφέροντα πράγματα πέρα από κοινοτοπίες, μαύρο χιούμορ, δουλεμένα πλάνα μακριά από τα τετριμμένα τηλεοπτικού ύφους κοντινά. μια αόρατη απειλή που προκαλεί εκνευρισμό και εντείνει την αγωνία, υπέροχη φωτογραφία και εγκρατής έως ελάχιστη χρήση μουσικής, χτίζουν ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό περιβάλλον που συναρπάζει. Και όταν η απειλή αποκαλύπτεται, το αίμα ρέει άφθονο και το gore παίρνει το πρώτο χέρι, απόλυτα εναρμονισμένο με την ιστορία και εντός αισθητικής. Λείπει η μεγάλη κορύφωση στο φινάλε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η εξέλιξη απογοητεύει. Εντυπωσιακότατο ξεκίνημα για έναν νέο σκηνοθέτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)