Retour chez ma mère (2016)



Ελληνικός τίτλος: Μαμά, γύρισα!

Κομεντί της Pathé, σε σκηνοθεσία Ερίκ Λαβαίν, με τους Ζοσιάν Μπαλασκό, Αλεξάντρα Λαμύ, Ματίλντ Σενιέ, Φιλίπ Λεφέμπρ, Ζερόμ Κομμαντέρ. 

Μετά την απόλυσή της από το αρχιτεκτονικό γραφείο όπου δούλευε, και εντελώς κατεστραμμένη οικονομικά, η 40χρονη Στεφανί επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι για να ζήσει μαζί τη μητέρα της. Και ως εδώ, όλα καλά, όμως ο τίτλος είναι απόλυτα παραπλανητικός, καθώς το θέμα της ταινίας δεν είναι η επιστροφή μιας ενήλικης γυναίκας στην οικογενειακή της στέγη και τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συμβίωση με τη μαμά της, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό. Η μαμά, χήρα εδώ και ένα χρόνο, έχει βρει νέο σύντροφο, αλλά φοβάται να το αποκαλύψει, ενώ τα άλλα της δύο παιδιά παρακολουθούν ως επισκέπτες εξ αποστάσεως και επικριτικά τις εξελίξεις. 

Με διαφορετική δομή (και τίτλο) η ταινία θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη, καθώς εν προκειμένω χάνεται σε ένα άσκοπο σεναριακό πλάτιασμα. Αντιθέτως, όταν επικεντρώνεται σε ένα θέμα (όπως στην εξαιρετική σκηνή του οικογενειακού δείπνου), δείχνει τη δυναμική που θα μπορούσε να έχει, αλλά δυστυχώς ουδέποτε εκμεταλλεύεται. Παρ' όλα αυτά, παρακολουθείται ευχάριστα και με χαμόγελο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)