Money monster (2016)



Ελληνικός τίτλος: Το παιχνίδι του χρήματος

Περιπέτεια της TriStar, σε σκηνοθεσία Τζόντι Φόστερ, με τους Τζωρτζ Κλούνεϋ, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζακ Ο'Κόνελ, Ντόμινικ Γουέστ. 

Κατά τη διάρκεια της δημοφιλέστατης και με μεγάλη επιρροή οικονομικής εκπομπής Money Monster, ένας νεαρός άντρας εισβάλει στο στούντιο και απειλεί να ανατινάξει τους πάντες, κατηγορώντας τον παρουσιαστή ως υπεύθυνο για τα λεφτά που έχασε από τη μετοχή μιας εταιρείας που κατρακύλησε. 

Αδύναμη ταινία που προδίδει τόσο τα μεγάλα ονόματα των συντελεστών της αλλά και τις καλές προθέσεις της, αφού όλα είναι επιδερμικά και συνιστούν απλά στην ιδέα της κοινωνικής καταγγελίας, αλλά χωρίς ουσία. Θα μπορούσε να είναι μια θαυμάσια περιπέτεια, αλλά δεν είναι διότι πρέπει να κάνουμε σοβαρό σινεμά. Θα μπορούσε να είναι κοινωνικό σχόλιο για τα media και το χρηματιστηριακό τέρας που μόνοι μας έχουμε δημιουργήσει, αλλά δεν είναι διότι πρέπει να κάνουμε ελαφρά ψυχαγωγία και να κόψουμε εισιτήρια. Οπότε, μένουν οι δύο σταρ πρωταγωνιστές να πάρουν την ταινία στους ώμους τους, καθώς και ο συμπαθέστατος Τζακ Ο'Κόνελ στο ρόλο του κατεστραμμένου βομβιστή, αλλά τι να σου κάνουν κι αυτοί χωρίς σενάριο και χωρίς ουσιαστικούς διαλόγους; Οι ένθετες σκηνές του κοινού που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην τηλεόραση είναι αδύναμες και δεν βοηθούν την εξέλιξη (αντιθέτως, δε αποπροσανατολίζουν και προκαλούν τον γέλωτα), η διδακτική λύση του δράματος είναι αφελής και εύκολη και στην ουσία δεν σου μένει τίποτα μετά τους τίτλους του φινάλε. Αν θυμηθείς δε το καλοστημένο και προσεγμένο Με Απόκρυψη που παίχτηκε πολύ πρόσφατα και έχει σχετική θεματολογία, οι συγκρίσεις είναι καταστροφικές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)