The people v. O.J. Simpson -American Crime Story (2016)


Δραματική σειρά του FX, δημιουργία των Σκοτ Αλεξάντερ και Λάρρυ Καραζέφσκι, με τους Σάρα Πώλσον, Τζων Τραβόλτα, Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Νέηθαν Λέην, Ντέηβιντ Σουίμερ, Κόρτνι Μπ. Βανς.

Η πολύκροτη δίκη του Ο Τζέι Σίμπσον, που κατηγορήθηκε για τη διπλή δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη σε 10 επεισόδια, στο πλαίσιο μιας νέας σειράς ανθολογίας στα πρότυπα του American Horror Story και από τους ίδιους παραγωγούς. Ο θόρυβος από την ιδέα της νέας σειράς, ακριβώς λόγω της επιτυχίας του AHS αλλά και του all star cast που πρωταγωνιστούσε, ανέβασε τις προσδοκίες στα ύψη. Όμως, μετά το πρώτο, ομολογουμένως, πολύ καλό επεισόδιο, τα πράγματα ξεφούσκωσαν απότομα και αποδείχτηκε ότι το σενάριο δεν ήταν ικανό να σηκώσει στους ώμους του τις προσδοκίες όλων. 

Κατ' αρχάς, με δεδομένη τη γνωστή έκβαση των γεγονότων, η σειρά δεν στηριζόταν στο τι θα γίνει, αλλά στο τι γινόταν κατά τη διάρκεια της δίκης, αλλά και πάλι ούτε εκεί τα κατάφερε. Χωρίς να μπορεί να αποκαλύψει άγνωστες πτυχές των γεγονότων που να αντικρούουν την έκβαση της δίκης (κάτι που είναι απόλυτα λογικό, καθώς οι περισσότεροι συμμετέχοντες βρίσκονται εν ζωή, αλλά και επειδή δεν είναι δουλειά της τηλεόρασης να στήνει τις δικές της δίκες), η σειρά συνέχισε ως δικαστικό δράμα, χωρίς να μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτόν τον ρόλο ούτε δραματουργικά ούτε σκηνοθετικά. Οι ερμηνείες ήταν συνολικά αδύναμες, χαμένες στο λαβύρινθο της "μίμησης" υπαρκτών προσώπων, χάσαμε και κάποιες ώρες με τα προσωπικά της δημόσιας κατηγόρου, εκμεταλλευτήκαμε και το hype των Καρντάσιανς, αφού ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης ήταν ο μπαμπάς της γνωστής οικογενείας, και τελικά το κάθε επεισόδιο έδειχνε επίπεδο και χωρίς ουσιαστική κορύφωση, θυμίζοντας περισσότερο δραματοποιημένο ντοκυμανταίρ παρά ολοκληρωμένη μυθοπλασία. Με μικτές τις εντυπώσεις από την πρώτη σαιζόν, παραμένει ακόμη αμφίβολη η συνέχεια της σειράς, μολονότι έχουν ήδη ακουστεί κάποιες εικασίες για το θέμα της δεύτερης σαιζόν που λέγεται ότι θα είναι ο τυφώνας Κατρίνα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)